Odnosi s javnošću za organizacije civilnog društva

Škola i edukacija PR, odnosa s javnošću

Odnosi s javnošću za organizacije civilnog društva

Kako komunicirati s medijima? Kako mediji funkcioniraju?

Koje su poruke bitne za javnost? Kako napisati kvalitetnu objavu za medije?

Kada i kako organizirati uspješno događanje i konferenciju za medije…?

Medijski trening za organizacije civilnog društva i sve one koji žele naučiti o odnosima s medijima i najčešće korištenim alatima  obuhvaća sljedeće teme:

• Odnosi s medijima
  • Objava za medije  ili konferencija za medije
  • Praktična vježba

Edukacija se provodi svaki mjesec,  u trajanju od 9:00 – 14:00 sati u prostoru udruge Praktikum, Drniška 20, Zagreb.

Termini edukacije u siječnju 2017.:

Objava za medije: petak, 20.01.2017.

Konferencija za medije: ponedjeljak, 23.01.2017.

Prema dogovoru provodimo edukacije i u Vašem gradu, tvrtki, udruzi i slično!

Prijave i informacije na info@udruga-praktikum.hr

Odnosi s medijima bitan su dio odnosa s javnošću, a za uspješno komuniciranje s medijima bitno je poznavati ulogu, strukturu i funkcioniranje medija u društvu.

Kada smo upoznati s funkcioniranjem medija lakše možemo ostvariti kvalitetnu suradnju s novinarima i urednicima, prepoznajemo medije koji su nam bitni da bi ostvarili svoje komunikacijske ciljeve, a svojoj organizaciji osiguravamo potrebnu vidljivost.

Da bi uspješno komunicirali s medijima i javnošću potrebno je odabrati prave alate – objava za medije, intervju, izjava za medije, konferencija za medije ili pisanje stručnih članaka?

Prijavite se na edukaciju i naučite uspješno komunicirati s medijima!

Korisnici o radionici:

“Vrlo detaljno i stručno odrađena edukacija. Kako pristupiti organizaciji i svih detalja vezanih za istu, konferencija za medije i sastavljanje objave za medije. Vrlo korisni savjeti bili su vezani za samu uspostavu odnosa s medijima i javnošću općenito. Pozitivna i vesela atmosfera.”

Anamarija Lazić, Udruga invalida rada Zagreba

U detalje smo razradili objavu za medije. Naučili što sve treba napraviti prilikom organiziranja događanja – check lista je super! Osvijestila važnost odmjerene i pravovremene komunikacije s javnošću – treba naučiti kako “imati” odnose s javnošću i medijima. Pozitivna atmosfera, jasna, razgovjetna i stručna voditeljica.”

Kristina, Bioteka

“Naučila sam pisati objavu za medije i unaprijedila razumijevanje rada medija.”

Anita Budak, Hrvatska udruga doula

“Bolje shvaćanje potreba medija. Imam osjećaj da ću puno lakše organizirati evente i da sam naučila sve o pripremi objave za medije”.

Ana Zakošek, Adopta

Voditeljica edukacije Anđelka Budić

Voditeljica udruge Praktikum diplomirana je novinarka i ekonomistica koja je veći dio radnog iskustva provela blisko surađujući s medijima, djelujući kao stručnjak za odnose s javnošću. Završila je Londonsku školu za odnose s javnošću (LSPR) u Zagrebu, a dodatno svoje znanje   usavršava na Specijalističkom studiju odnosa s javnošću  na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. U Algebri je završila edukaciju za voditelja izrade  i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

Jedna je od osnivačica udruge Praktikum gdje je zadužena za upravljanje timom, pripremu i provedbu projekata te za edukacije iz područja odnosa s javnošću.