inkluzija kroz primijenjeno kazalište praktikum zagreb

Socijalna inkluzija kroz primijenjeno kazalište

Udruga Praktikum partner je Erasmus+ programa kojemu je cilj
jačanje kapaciteta OCD-a za rad s mladima kroz primijenjeno kazalište.

Socijalna inkluzija kroz primijenjeno kazalište ima za cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnih društava putem implementacije kazališnih tehnika i socijalnu inkluziju osoba s manje mogućnosti. Konzorcij je sastavljen od organizacija različitih iskustava, a usmjeren je na razmjenu dobre prakse, horizontalno neformalno učenje i obogaćivanje partnerskih programa s novim metodologijama. Sastoji se od organiziranja seminara, tečaja za rad mladeži i praćenja sastanka. Tijekom projekta organizacije će stvoriti nova partnerstva, razmjenjivati ​​različite učinkovite pristupe primijenjenog kazališta, obogatiti svoje programe i ojačati svoje kapacitete. Kao rezultat bit će osmišljen novi sveobuhvatni modul treninga, s izravnim uputama za daljnje korištenje i repliku modula. Projekt će utjecati na uključene organizacije, njihove kapacitete, sudionike njihovih programa, ali i na druge organizacije, zajednice u kojima korisnici žive i djeluju te na praksu u području socijalne inkluzije na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

erasmus+ program praktikum zagreb

CILJEVI PROJEKTA

• Stvaranje dugoročne suradnje između organizacija iz različitih europskih zemalja usredotočene na uporabu primijenjenog kazališta s ranjivim skupinama;
  • Jačanje programa organizacija koje sudjeluju;
  • Jačanje vještina osoba koje rade s mladima na području primijenjenog kazališta za socijalnu inkluziju;
  • Promicanje mobilnosti međunarodne neformalne edukacije.

Nositelj projekta
SRBIJA: CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine

Partnerske organizacije
ŠPANJOLSKA: Associacio Pirineus Creatius
ITALIJA: Associazione Uniamoci Onlus
MAĐARSKA: Nyitott Kör Egyesület
ALBANIJA: Youth 4 Society
HRVATSKA: Udruga Praktikum

inkluzija kroz primijenjenu umjetnost praktikum zagreb

Kroz projekt će se:

• Izravno uključiti 20 osoba iz partnerskih zemalja u prezentacije i predavanja tijekom seminara;
  • Proširiti znanja i ideje organizacija koje sudjeluju u projektu o učinkovitosti i korištenju različitih primijenjenih dramskih pristupa za socijalnu inkluziju;
  • Razmijeniti praksa primijenjene drame kao alata za rad s mladima s manje mogućnosti;
  • Stvoriti novi modul osposobljavanja za korištenje primijenjenog kazališta za socijalnu inkluziju;
  • Izravno osposobiti 24 osobe koje rade s mladima za primjenu različitih dramskih tehnika za socijalno uključivanje ranjivih skupina;
  • Uključiti osobe za rad s mladima s manje mogućnosti za sudjelovanje u obuci;
  • Povezati osobe koje rade s mladima iz različitih zemalja;
  • Razmijeniti iskustva organizacija u provedbi projektnih aktivnosti;
  • Planirati buduće suradnje između organizacija.
  • Sažetak seminara o značajnim temama za implementaciju tehnika primijenjene drame s ranjivim grupama:

Seminar SITAD

• Kurikulum za trening osoba u radu s mladima s video materijalima korištenih vježbi i procesa:

Training module SITAD

Protekla događanja