PREDSTAVILI SMO SE NA SKAZU


Naši najstariji dramci predstavili su Praktikum na 48. Susretu kazališnih amatera Zagreba, koji se održava od 9. do 22. ožujka 2024. u Centru KNAP. Pred publikom u zagrebačkom KNAPU izveli su predstavu #ITOMIJENEKIŽIVOT koju su na scenu postavili pod umjetničko-pedagoškim vodstvom Romine Vitasović Lučić.

SKAZ Praktikum Zagreb dramska
SKAZ – Susret kazališnih amatera Zagreba je kazališna smotra s dugogodišnjom tradicijom koja svake godine predstavlja dosege kazališno-amaterske scene.

SKAZ Praktikum Zagreb dramska
Praktikumovci su probili led nastupom u programu prvog dana SKAZ-a, u subotu 9. ožujka 2024., a nakon uspješno izvedene predstave i pljeska publike sudjelovali su u razgovorima s Povjerenstvom koje je komentiralo predstavu i motiviralo naše dramce za nove dramske pothvate.

SKAZ Praktikum Zagreb dramska

Predstava #ITOMIJENEKIŽIVOT nastala je prema motivima teksta #VARAŽDIN Ksenije Zec i Saše Božića koji su članovi grupe adaptirali pod vodstvom i redateljskom palicom svoje voditeljice Romine Vitasović Lučić. Predstava progovara o životu srednjoškolaca i konkretnim temama – privatnosti, društvenim mrežama, želji za slavom, društvu okrenutom nasilju te tako postaje katalog problema i zapitanosti jedne generacije.

Bravo za naše dramce koji su uspješno branili boje Praktikuma na daskama koje život znače!