Ljetni kamp „Stari Egipat“

Kreću vrućine, a s njima i naš ljetni kamp!
Još samo da škola završi kako bi naš maštoplov mogao ukrcati ekipu iz snova i otputovati u stari Egipat. Malo po malo i upoznat ćemo cijeli svijet.
Spremni?
Krećemo!
  Pridruži nam se!

ORGANIZACIJA RADA

 

Za koga djecu osnovnoškolce
Kada 26. – 30. lipnja 2023. od 8:00 – 16:30 sati
Moguće je sudjelovati tijekom cijelog programa ili dane po odabiru.
Gdje Svaki dan programa u 8:00 sati nalazimo se i okupljamo u Praktikumu na adresi Selska cesta 90B, Trešnjevka.

*Redovni članovi Praktikum centra ostvaruju popust od 10 %
*Broj mjesta u grupama je ograničen.

A što nas sve očekuje u starom Egiptu?

Tajne mističnih piramida, hijeroglifi, papirus, zanimljiva povijest velikih vladara i kultura ovog zanimljivog naroda pomoći će nam da pobjegnemo od dosade i sparine. Otkrijte s nama kako se živjelo u drevnom Egiptu. Kako je Tutankamon provodio svoje dane, na koji način su se žene uljepšavale i radile odjeću? Što se sve nalazi u piramidama i zašto je tamo, koja je tajna mumija i hijeroglifa? Kakve životinje žive u pustinji i koja je fora s tim mačkama i Egipćanima?


A što reći o Kleopatri? Moramo i nju upoznati! Povijest i Hollywood prepuni su priča o ovoj najpoznatijoj egipatskoj vladarici, i njezinoj vezi s rimskim carem Julijem Cezarom, a potom i o epskoj romansi s Markom Antonijem. Ha, nema nam druge nego da i mi malo dramimo i upoznamo se s ovom zanimljivom ženom svoga doba. Naravno, nikako nećemo završiti kao ona.

Na kreativno likovnim radionicama učit ćemo pisati hijeroglife, naravno za to nam je potreban i papirus kojeg ćemo sami izraditi. Napravit ćemo si pravo kraljevsko oglavlje na kojem bi nam i veliki Ramzes zavidio. Najveći izazov biti će nam napraviti piramidu, ali ako su oni mogli mi moramo barem pokušati. Naučit ćemo i živjet kao pravi Egipćani, pa ćemo kroz dramske radionice uz malo mašte odlgumiti razne scene iz njihovog života.

Biti će tu naravno i fine klope, karaoke da pustimo glas i plešemo kao da sutra ne postoji, druženje i jurcanje u prirodi i nezabilazni odmor od kreativnog dana uz naše malo privatno kino. Još i kokice.

Možete li poželjeti nešto više od toga? Bit će i to.

Spremni za put i avanturu jedva smo dočekali nove praznike. Pridružite nam se od 26. do 30. lipnja u Praktikum centru na ljetnom kampu i otkrijte sve čari i tajne starog Egipta.

Program kampa od od ponedjeljka 26. lipnja do petka 30. lipnja 2023. uključuje:

  • tri voditelja grupe
  • kreativne radionice pod stručnim vodstvom
  • sve materijale za radionice
  • kulinarske radionice
  • slobodnu igru u prirodi
  • organizirani ručak
  • međuobroci
  • gledanje dječjih filmova uz kokice
  • društvene igre

Broj mjesta u grupama je ograničen. Požurite s prijavom!

Protekla događanja