Ljetni kamp „Genijalni umovi prošlosti“

Započnimo ljeto pravim putovanjem i upregnimo svoje moždane vijuge na kreativan način i kroz igru!
I ti voliš prčkati po svemu što ti padne pod ruku? Obožavaš otkrivanje novih stvari ili mjesta?
Izvrsno!
Otputujmo zajedno u genijalne umove prošlosti i otkrijmo kakve tajne su skrivali!
Brodski kompas, žarna nit, dinamo, zračni brod, parna perilica rublja, hidraulički lift, torpedo i još puno toga osmislili su naši genijalni umovi.
  Pridruži nam se!

ORGANIZACIJA RADA

 

Za koga djecu osnovnoškolce
Kada ukupno 5 dana od 27. lipnja do 1. srpnja 2022. od 8:00 – 16:30
Moguće je sudjelovati tijekom cijelog programa ili dane po odabiru.
Gdje Svaki dan programa u 8:00 sati nalazimo se i okupljamo u Praktikumu na adresi Selska cesta 90B, Trešnjevka.

*Redovni članovi Praktikum centra ostvaruju popust od 10%

Kako je Slavoljub Penkala došao na ideju za mehaničku olovku, termosicu ili rotirajuću četkicu za zube, a kakav izum bi napravio profesor Baltazar da dođe u 2022. godinu i da mu ponudimo svu dostupnu tehnologiju?

Pokušat ćemo zamisliti i kako je živjela velika spisateljica Ivana Brlić Mažuranić i što joj je bilo u glavi kada je odlučila pisati i ostaviti svijetu svoja velika djela.

Kako je bilo snimati filmove kada nije bilo boje i zvuka? Koji izumi su nam to omogućili? Doznajmo zajedno i posjetimo stari Hollywood i čari nijemog filma. S Charlie Chaplinom, naravno.

I što onda? Bacamo se na posao! Praznične dane ćemo popuniti kreativnim radionicama na kojima ćemo i sami postati pravi genijalci našeg doba! Ispunit ćemo svoje vrijeme s mnoštvom kreativnih ideja i izraditi rukotvorine vrijedne muzeja i rekvizite koje ćemo kasnije upotrijebiti za glumu i snimanje našeg nijemog filma. Osmislit ćemo nove korisne i možda neke manje korisne predmete.

U našem dramskom studiju ćemo kao i uvijek upotrijebiti maštu i aktivirati svoj um, te ući u svoje vremenske strojeve pomoću kojih ćemo napraviti genijalne predstave.

Malo ćemo obići i naš grad Zagreb i vidjeti što nam nude kulturne institucije. Posjetit ćemo Etnografski muzej grada Zagreba gdje ćemo na poseban način obići postav muzeja, prateći životinjske tragove i otkrivajući kakva sva bića možemo tamo pronaći i što čuvaju. Baš nas zanima hoćemo li pronaći sve tragove! Tamo ćemo upoznati Sama Busharu iz dalekog Sudana koji će nam pokazati zanimljiv instrument imenom Djembe i naučiti nas kako ga svirati. Da, baš svi ćemo svirati!

Otkrit ćemo i kakve čudesne zbirke i tajne skriva Hrvatski državni arhiv, taj genijalni prostor dostojan scenografije Harry Potter filma, a  koji nam za kraj obilaska sprema i animirano iznenađenje.

Svaki dan ćemo izdvojiti vrijeme i uživati u parku pored zgrade gdje nas očekuje potraga za blagom, upoznavanje novih frendova, razne natjecateljske igre i super luda zabava!

Na kraju dana za opuštanje pustit ćemo si film na našem platnu i uživati u pravom kinu. S kokicama, naravno.

Pridruži nam se na ljetnom kampu u Praktikumu i otkrij sve čari i zanimljivosti Zagreba i svijeta koje te zanimaju.

Program uključuje:

  • tri voditelja grupe
  • kreativne i edukativne radionice pod stručnim vodstvom
  • kulinarske radionice
  • slobodnu igru u prirodi
  • organizirani ručak
  • međuobroci
  • gledanje dječjih filmova uz kokice
  • društvene igre
  • ulaznice za muzeje i stručno vodstvo

Broj mjesta u grupama je ograničen. Požurite s prijavom!

Protekla događanja