Tehnike učenja za učenike od 5. do 8. razreda i starije

Da, svi možemo naučiti kako se uči!
I nikada nije kasno!
Želiš kvalitetnije, brže i lakše učiti?
Muči te motivacija i koncentracija i još teško pamtiš?
Program Tehnike učenja osnažuje učenike tehnikama brzog čitanja, izradom mentalne mape, mnemotehnikama, poboljšanje koncentracije i pamćenja te praktičnim primjerima za bolje i uspješnije učenje.
  Pridruži nam se!

Viši razredi osnovne škole donose povećane školske obaveze, veći opseg gradiva i predmeta. Budi spreman za izazove!
Naučite vladati organizacijom vremena i planiranjem. Koristiti se različitim tehnikama učenja, koncentracije i pamćenja.

Trening je interaktivnog tipa te kroz vježbe, usmjeravanje i samostalan rad polaznici uče kako lakše i učinkovitije učiti. Radi se u malim grupama, pristup je individualiziran, pa svaki polaznik koristi vlastite udžbenike kako bi vježbanjem raznih tehnika učenja prepoznali one koje su njima najadekvatnije te odmah vidjeli i rezultate uspješnijeg učenja.

ORGANIZACIJA RADA

Za koga učenike od 5. razreda i starije
Trajanje ukupno 10 radnih sati, podijeljenih u dva dana
Kada jednom mjesečno vikend trening
Gdje Gajeva 2, Centar, Zagreb
Cijena 160 EUR (1205,52 kn) vikend tečaj

Tehnike učenja održavaju se jednom mjesečno u obliku vikend treninga.
Po završetku seminara, na završnom roditeljskom sastanku, roditelji dobivaju smjernice za daljnju primjenu usvojenih tehnika.
Vikend trening tehnika učenja namijenjen je za polaznike od 5. razreda osnovne škole i starije.

Vrijeme trajanja: ukupno 10 radnih sati, podijeljenih u 2 dana

Za više informacija o programu i prijavama javite nam se na: 091 6137 493 ili e-mailom na: [email protected]

Ožujak, 9. – 10., 2024. Gajeva 2, Centar

Subota, 10. 2. 2024. od 11:30 – 16:30 sati
Nedjelja, 11. 2. 2024. od 9:00 – 14:00 sati

Travanj, 20. – 21., 2024. Gajeva 2, Centar

Subota, 20. 4. 2024. od 11:30 – 16:30 sati
Nedjelja, 21. 4. 2024. od 9:00 – 14:00 sati

Svibanj, 11. – 12., 2024. Gajeva 2, Centar

Subota, 11. 5. 2024. od 11:30 – 16:30 sati
Nedjelja, 12. 5. 2024. od 9:00 – 14:00 sati

TEHNIKE UČENJA ZA UČENIKE OD 5. RAZREDA I STARIJE

ŠTO RADIMO NA TEHNIKAMA UČENJA?

Cilj nam je „naoružati“ polaznike učinkovitim alatima te ih usmjeriti i ohrabriti da preuzmu kontrolu u svoje ruke, a time razviju i osjećaj efikasnosti i zadovoljstva.

Polaznici će ovladati metodama učenja i usvojiti vještine za efikasnije korištenje kapaciteta vlastitog pamćenja kako bi se što bolje nosili sa sve većim zahtjevima školskog obrazovnog sustava i  okoline koja ih okružuje.

Tijekom vikend treninga učenja, polaznici će se upoznati sa:

• Mozgom kao saveznikom u učenju – Jer lakše učimo kada razumijemo pozadinu!
    • Razlozima zašto učiti – Jer je važno motivirati se!
    • Organizacijom i ciljevima vlastitog učenja – Jer je dobra organizacija pola obavljenog posla!
    • Tehnikama poboljšanja koncentracije – Jer je preduvjet za učenje usmjeravanje pažnje!
    • Korištenjem vlastitih snaga za što lakše učenje – Jer svi imamo potencijala za velike stvari!
    • Kako poboljšati svoj stil učenja – Važno je prepoznati svoj stil i naučiti ga iskoristiti!
    • Metodama učenja i tehnikama pamćenja – Jer je nužno znati kako!
    • Izrada mentalnih mapa – Jer je tako lakše, brže i učinkovitije učiti!
    • Kako smanjiti strah od ispitivanja – Da bi i drugi vidjeli naš trud, a oni sami osjetili zadovoljstvo postignutim!

Veliki problem s kojim se danas susrećemo je preopterećenje informacijama i otežanost pri usvajanju tolike količine znanja.

U Praktikum centru prepoznali smo važnost razvoja kritičkog mišljenja od ranog djetinjstva te selektivnog pristupa informacijama kao strategije kvalitetnijeg i zanimljivijeg učenja. Trening je interaktivnog tipa te kroz vježbe, usmjeravanje i samostalan rad polaznici uče kako lakše i učinkovitije učiti. Radi se u malim grupama, pristup je individualiziran,  pa svaki polaznik koristi vlastite udžbenike kako bi vježbanjem raznih tehnika učenja prepoznali one koje su njima najadekvatnije te odmah vidjeli i rezultate učenja.

Ako vaše dijete ili vi želi naučiti kako efikasno učiti i poboljšati koncentraciju za učenje kroz vikend trening učenja polaznici će imati zadovoljstvo usvojenog znanja i motivaciju za daljnjim korištenjem metoda lakšeg učenja.

Trening učenja odvija se pod stručnim pedagoškim vodstvom uz visoko individualiziran pristup svakom djetetu.

Voditeljica radionice

Iva Zeljko

voditeljica programa tehnika učenja

Iva Zeljko Praktikum ZagrebDiplomirala je 2002. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje učiteljice razredne nastave.
Nakon diplome zaposlila se u osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu gdje i danas, nakon 20 godina, radi kao učiteljica u produženom boravku.
2015. promovirana je u zvanje mentora, a 2021.u zvanje savjetnice.
Prepoznatljiva je po pozitivnom i suradljivom odnosu sa studentima Učiteljskog fakulteta i pripravnicima pri polaganju stručnih ispita.
Lokalna zajednica, roditelji i djeca prepoznaju je kao kreativku koja afinitetima prema stvaralaštvu sudjeluje u poboljšanju kvalitete života mladeži i organizaciji slobodnog vremena.
Voditeljica je mnogobrojnih radionica, autorica izložbi dječjih uradaka u knjižnicama grada Zagreba, a u Praktikumu vodi tečajeve Pripreme za školu i Tehnike učenja.
Rad sa djecom usrećuje je, ispunjava i svakodnevno testira njezinu kreativnost.
Majka je četvero djece, tako da veselje rada s djecom ne prestaje izlaskom iz školskog ozračja.

Protekla događanja