tehnike učenja praktikum zagreb

Tehnike učenja za učenike od 5. do 8. razreda i starije

Da, svi možemo naučiti kako se uči!
I nikada nije kasno!
Želiš kvalitetnije, brže i lakše učiti?
Muči te motivacija i koncentracija i još teško pamtiš?
Program Tehnike učenja osnažuje učenike tehnikama brzog čitanja, izradom mentalne mape, mnemotehnikama, poboljšanje koncentracije i pamćenja te praktičnim primjerima za bolje i uspješnije učenje.
  Pridruži nam se!

Viši razredi osnovne škole donose povećane školske obaveze, veći opseg gradiva i predmeta. Budi spreman za izazove!
Naučite vladati organizacijom vremena i planiranjem. Koristiti se različitim tehnikama učenja, koncentracije i pamćenja.

Trening je interaktivnog tipa te kroz vježbe, usmjeravanje i samostalan rad polaznici uče kako lakše i učinkovitije učiti. Radi se u malim grupama, pristup je individualiziran, pa svaki polaznik koristi vlastite udžbenike kako bi vježbanjem raznih tehnika učenja prepoznali one koje su njima najadekvatnije te odmah vidjeli i rezultate uspješnijeg učenja

ORGANIZACIJA RADA

Za koga učenike od 5. razreda i starije
Trajanje od rujna do lipnja
Kada dvaput mjesečno u trajanju od 10 radnih sati
Gdje Drniška 20, Srednjaci, i Gajeva 2, Centar, Zagreb
Cijena 1.200 kn

Tehnike učenja održavaju se jednom mjesečno u obliku vikend treninga.
Po završetku seminara, na završnom roditeljskom sastanku, roditelji dobivaju stručnu procjenu napretka i konkretne savjete za daljnji rad njihovog djeteta.
Vikend trening tehnika učenja namijenjen je za polaznike od 5. razreda osnovne škole i starije.

Vrijeme trajanja: ukupno 10 radnih sati, podijeljenih u 2 dana

Svibanj: 18. – 19. 5. 2019. Drniška 20, Srednjaci

Subota, 18. 5. 2019. od 14:30 do 18:30 sati
Nedjelja, 19. 5. 2019. od 09:00 do 12:00 sati i od 13:00 do 16:00 sati

Lipanj: 29. – 30. 6. 2019. Drniška 20, Srednjaci

Subota, 29. 6. 2019. od 14:30 do 18:30 sati
Nedjelja, 30. 6. 2019. od 9-12 sati i od 13 do16 sati

Raspored radionica

TEHNIKE UČENJA ZA UČENIKE OD 5. RAZREDA I STARIJE

ŠTO RADIMO NA TEHNIKAMA UČENJA?

Cilj nam je „naoružati“ polaznike učinkovitim alatima te ih usmjeriti i ohrabriti da preuzmu kontrolu u svoje ruke, a time razviju i osjećaj efikasnosti i zadovoljstva.

Polaznici će ovladati metodama učenja i usvojiti vještine za efikasnije korištenje kapaciteta vlastitog pamćenja kako bi se što bolje nosili sa sve većim zahtjevima školskog obrazovnog sustava i  okoline koja ih okružuje.

Tijekom vikend treninga učenja, polaznici će se upoznati sa:

• Mozgom kao saveznikom u učenju – Jer lakše učimo kada razumijemo pozadinu!
    • Razlozima zašto učiti – Jer je važno motivirati se!
    • Organizacijom i ciljevima vlastitog učenja – Jer je dobra organizacija pola obavljenog posla!
    • Tehnikama poboljšanja koncentracije – Jer je preduvjet za učenje usmjeravanje pažnje!
    • Korištenjem vlastitih snaga za što lakše učenje – Jer svi imamo potencijala za velike stvari!
    • Kako poboljšati svoj stil učenja – Važno je prepoznati svoj stil i naučiti ga iskoristiti!
    • Metodama učenja i tehnikama pamćenja – Jer je nužno znati kako!
    • Izrada mentalnih mapa – Jer je tako lakše, brže i učinkovitije učiti!
    • Kako smanjiti strah od ispitivanja – Da bi i drugi vidjeli naš trud, a oni sami osjetili zadovoljstvo postignutim!

Veliki problem s kojim se danas susrećemo je preopterećenje informacijama i otežanost pri usvajanju tolike količine znanja.

U Praktikum centru prepoznali smo važnost razvoja kritičkog mišljenja od ranog djetinjstva te selektivnog pristupa informacijama kao strategije kvalitetnijeg i zanimljivijeg učenja. Trening je interaktivnog tipa te kroz vježbe, usmjeravanje i samostalan rad polaznici uče kako lakše i učinkovitije učiti. Radi se u malim grupama, pristup je individualiziran,  pa svaki polaznik koristi vlastite udžbenike kako bi vježbanjem raznih tehnika učenja prepoznali one koje su njima najadekvatnije te odmah vidjeli i rezultate učenja.

Ako vaše dijete ili vi želi naučiti kako efikasno učiti i poboljšati koncentraciju za učenje kroz vikend trening učenja polaznici će imati zadovoljstvo usvojenog znanja i motivaciju za daljnjim korištenjem metoda lakšeg učenja.

Trening je također prilagođen i djeci s disleksijom i disgrafijom. Odvija se pod stručnim pedagoškim vodstvom uz visoko individualiziran pristup svakom djetetu.

Voditeljica radionice

Tanja Pribeg

voditeljica programa tehnika učenja

TANJA PRIBEG PRAKTIKUMTanja Pribeg završila je studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon završenog studija radila je kao psihologinja u Osnovnoj školi u Supetru te kao asistentica djece s teškoćama u razvoju u dječjim vrtićima i školama.
Kao voditeljica i izvoditeljica projekta „Spajanje svjetova: Komunikacija djece s teškoćama u razvoju“ osmislila je i izvela radionice za djecu s poremećajima u ponašanju i njihove roditelje u Udruzi osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje.
Osnivačica je udruge Pan Unija te ujedno voditeljica i izvoditeljica projekta „Pan Unija: Otočna pustolovina na otoku Susku“ gdje je osmišljavala i vodila kreativne radionice za djecu.
Iskustvo u radu s djecom stekla je i kroz čuvanje djece i savjetništvo obitelji s djecom problematičnog ponašanja.
2018. godine završila je za Instruktora NTC sustava učenja, autora dr. Ranka Rajovića.
Danas radi kao psihologinja u Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda.

Izbornik
x