Filmske radionice za djecu i mlade

Imaš dobru ideju i želiš ju šerati s drugima?
Želiš predstaviti svoje putovanje, recepte za život ili posebnu vještinu cijelome svijetu?
Slušati predavanja i gostovanja pravih stručnjaka iz područja kazališta i filma?
Pridruži se ciklusu radionica filmskog stvaranja i nauči step-by-step sve trikove i tajne Video Bloga!
Kroz ovaj ciklus steći ćeš osnove za samostalan budući rad na vlastitom vlogu, kratkom igranom, eksperimentalnom ili dokumentarnom filmu!
Postani Vlogger, predstavi svoje ideje svijetu putem Video Bloga!
  Pridruži nam se!

ORGANIZACIJA RADA

Za koga djecu i mlade – od 9 godina i stariji
Trajanje od listopada do travnja tijekom školske godine
Kada jednom mjesečno, nedjeljom, od 16-20 sati
Gdje Drniška 20, Srednjaci, Zagreb
Cijena 250 kn

 Od listopada 2019. do travnja 2020. provodimo ciklus filmskih radionica namijenjenih mladima.

Moguće je sudjelovati na svim radionicama ili na radionici po odabiru.

Raspored radionica:

1. “VIDEO BLOG” – 13. listopada 2019.
  2. “SNIMANJE” – 17. studenoga 2019.
  3. “STOP ANIMACIJA”
  4. “DOKUMENTARNI FILM”
  5. “MONTAŽA”
  6. “EKSPERIMENTALNI FILM I FILMSKI TRIKOVI”
  7. “FILMSKA GLUMA”

Filmska radionica pokazat će ti da sve može biti film za predstavljanje tvojih ideja i da za njegov nastanak nije potrebna velika ekipa i puno opreme!

Naši voditelji vrhunski su dramski pedagozi s iskustvom rada u vodećim dječjim i kazalištima mladih, teatrima, glumci i filmski voditelji s dugogodišnjim iskustvom u području filma i glumačkim školama.

Radionice se ne održavaju tijekom školskih praznika.

Raspored radionica

FILMSKA RADIONICA za mlade

Na filmskim radionicama naučit ćeš kako postati dobar Video Blogger (Vlogger)! Usvojit ćeš step-by-step sve alate koji su ti potrebni! Upoznat ćeš se s raznolikim filmskim formatima, eksperimentalnim i dokumentarnim. Savladat ćeš osnove filmskog jezika, tehniku snimanja, upoznati se sa zvukom, montažom i režijom. Radit ćeš na svojim autorskim filmovima, samostalno i u grupi. Naučit ćeš promatrati svakodnevicu kroz filmski kadar i osvijestiti kako film čuči baš svugdje i čeka da upalimo kameru.

Što se radi na filmskim radionicama?

Na uvodnoj radionici radimo na osmišljavanju teme, sadržaja i vizuala video bloga. Kroz analizu i razradu pomoći ćemo ti otkriti kakav se vlogger krije u tebi!

Radionica snimanja otkrit će ti sve tajne filmske kamere i potaknuti te da sam promatraš svijet iz drugačije perspektive. Što je kadar, plan, rakurs? Kako snimiti scenu? Kako našu stvarnost učiniti filmskom pričom? Imat ćeš priliku naučiti kako od ideje do filma u nekoliko koraka podijeliti svoje viđenje svijeta sa publikom.

Na radionici Stop animacija imaš priliku smisliti, izraditi i snimiti animirani film u tehnici stop animacije. Oživi najluđa bića iz mašte uz pomoć filmske čarolije!

Radionica montaže uključuje spajanje zasebne snimke u logičnu cjelinu i pričanje priče. Nauči montirati film kroz rad na vlastitom materijalu i otkrij kreativne čari ove filmske profesije!

Film u gledatelju izaziva smijeh, plač, strah, a kojim metodama se to uspijeva, saznat ćeš na radionici eksperimentalnog filma i filmskih trikova gdje ćeš ih konačno i sam u praksi isprobati.

I za kraj, malo filmskog glamura možeš otkriti upravo na ovoj radionici, na kojoj ćeš kroz snimanje filma sa ekipom ispred i iza kamere zablistati u punom sjaju.

Radit će se u grupama i samostalno, ovisno o interesima i volji polaznika. Svakom polazniku pristupit će se prema njegovom senzibilitetu i prema tome ga usmjeravati u filmskom mediju.

Od listopada do travnja napravit ćemo niz kratkih filmova i video blogova koje odmah postavljamo na naš YouTube kanal.

Metode i ciljevi rada filmske radionice:

• Razvoj kreativnog procesa u svakodnevnom životu.
  • Edukacija polaznika o filmu, filmskom procesu i filmskom jeziku.
  • Pružanje osnovnih tehničkih znanja potrebnih za proces izrade filma.
  • Upoznavanje s manje poznatim filmskim formama i širenje perspektive o filmu.
  • Razvijanje kritičke svijesti o svijetu oko sebe.

Kroz stručno vodstvo, zanimljiva gostovanja filmskih profesionalaca, praktične i zabavne vježbe, zajedno ćemo proputovati svijetom filma.

Voditeljica radionice

Dalija Dozet

voditeljica filmske radionice

DALIJA DOZET PRAKTIKUMRežiju igranog filma završila je na ADU u Zagrebu. Tijekom studija napisala je i režirala kratke igrane filmove koji su prikazani na hrvatskim i inozemnim festivalima. Kao asistent režije radi na dugometražnim filmovima i reklamama. Snima, režira i montira glazbene spotove, eksperimentalne autorske filmove te surađuje u kazališnim projektima kao VJ i autor making of-ova za kazalište i film. Režirala je i u sklopu vanjske produkcije za HRT. Kao voditeljica filmskih radionica za djecu i odrasle surađuje sa Kino klubom Zagreb, Bacačima sjenki i Ruksakom (pun)im kulture. 2016. pokrenula je Filmsku Rundu, reviju kratkog filma u Osijeku. Trenutačno razvija svoj prvi dugometražni autorski film.

Izbornik