Tehnike učenja

Naučite kako se uči i poboljšajte pamćenje i koncentraciju za lakše usvajanje školskog gradiva

Da, svi možemo naučiti kako se uči! I nikada nije kasno!

Kroz vikend trening učenja polaznici će na pristupačan i zabavan način preispitati dosadašnje stavove o učenju te kroz različite tehnike učenja usvojiti kako učenje može biti brže, kvalitetnije i lakše uz korištenje mentalnih mapa, mnemotehnikama te tehnikama poboljšanja koncentracije i pamćenja.

Cilj nam je „naoružati“ polaznike učinkovitim alatima te ih usmjeriti i ohrabriti da preuzmu kontrolu u svoje ruke, a time razviju i osjećaj efikasnosti i zadovoljstva.

Polaznici će ovladati metodama učenja i usvojiti vještine za efikasnije korištenje kapaciteta vlastitog pamćenja kako bi se što bolje nosili sa sve većim zahtjevima školskog obrazovnog sustava i  okoline koja ih okružuje.

Tijekom vikend treninga učenja, polaznici će se upoznati s:

  • Mozgom kao saveznikom u učenju – Jer lakše učimo kada razumijemo pozadinu!
  • Razlozima zašto učiti – Jer je važno motivirati se!
  • Organizacijom i ciljevima vlastitog učenja – Jer je dobra organizacija pola obavljenog posla!
  • Tehnikama poboljšanja koncentracije – Jer je preduvjet za učenje usmjeravanje pažnje!
  • Korištenjem vlastitih snaga za što lakše učenje – Jer svi imamo potencijala za velike stvari!
  • Kako poboljšati svoj stil učenja – Važno je prepoznati svoj stil i naučiti ga iskoristiti!
  • Metodama učenja i tehnikama pamćenja – Jer je nužno znati kako!
  • Izrada mentalnih mapa – Jer je tako lakše, brže i učinkovitije učiti!
  • Kako smanjiti strah od ispitivanja – Da bi i drugi vidjeli naš trud, a oni sami osjetili zadovoljstvo postignutim!

Veliki problem s kojim se danas susrećemo je preopterećenje informacijama i otežanost pri usvajanju tolike količine znanja.

U Praktikum centru prepoznali smo važnost razvoja kritičkog mišljenja od ranog djetinjstva te selektivnog pristupa informacijama kao strategije kvalitetnijeg i zanimljivijeg učenja. Trening je interaktivnog tipa te kroz vježbe, usmjeravanje i samostalan rad polaznici uče kako lakše i učinkovitije učiti. Radi se u malim grupama, pristup je individualiziran,  pa svaki polaznik koristi vlastite udžbenike kako bi vježbanjem raznih tehnika učenja prepoznali one koje su njima najadekvatnije te odmah vidjeli i rezultate učenja.

Ako vaše dijete ili vi želi naučiti kako efikasno učiti i poboljšati koncentraciju za učenje kroz vikend trening učenja polaznici će imati zadovoljstvo usvojenog znanja i motivaciju za daljnjim korištenjem metoda lakšeg učenja.

Trening je također prilagođen i djeci s disleksijom i disgrafijom. Odvija se pod stručnim pedagoškim vodstvom uz visoko individualiziran pristup svakom djetetu.

Tehnike učenja održavaju se jednom mjesečno u obliku vikend treninga.

Po završetku seminara, na završnom roditeljskom sastanku, roditelji dobivaju stručnu procjenu napretka i konkretne savjete za daljnji rad njihovog djeteta.

 *Vikend trening tehnika učenja namijenjen je za polaznike od 5. razreda osnovne škole i starije.

TEHNIKE UČENJA u veljači od 16.2.- 17.2.2019.

Vrijeme trajanja: ukupno 10 radnih sati, podijeljenih u 2 dana

Subota, 16.2.2019. od 14:30-18:30 sati

Nedjelja, 17.2.2019. od 09:00-12:00 sati i od 13:00-16:00 sati

 

Tehnike učenja za mlađe polaznike, učenike 3. i 4. razreda osnovne škole.

Polaznici će imati priliku usvojiti i uvježbati tehnike učenja kojima će usvajanje gradiva učiniti zanimljivo i kreativno.

Kako bismo njegovali urođenu radost za usvajanjem novih znanja te razvijali motivaciju za učenje od najranije dobi, sam proces učenja bi trebao biti blizak našim mališanima i zabavan. Tako naši polaznici uče kreativni pristup učenju, kroz igru i crtež kako bi proces usvajanja znanja povezali s osjećajem zadovoljstva. Na prvom susretu se bavimo izradom mentalnih mapa kako bi ovladali konkretnim tehnikama obrade gradiva.  Na drugom susretu učenje putem simbola omogućiti će aktivno, zanimljivo i kreativno učenje i lakše pamćenje.  Treći susret posvećen je strukturi pisanja sastavaka i motivaciji za usvajanje novih znanja.

Trening tehnika učenja raspoređen je kroz tri susreta po 120 minuta.  Tehnike učenja u veljači 2.2, 9.2. i 23.2. 2019.  

od 9:00 do 11:00 sati na lokacji Gajeva 2, Centar

 

Follow up radionica 

Kako se vaši đaci snalaze s novo usvojenim tehnikama?

Jesu li isprobali nove načine učenja i pronašli neku novu metodu koja im odgovara?

Jesu li uspješno implementirali tehnike i znanja usvojena na Treningu tehnika učenja?

Podsjećamo da su to vještine koje se stječu vremenom te je potrebna vježba, ustrajnost i usmjeravanje kako bi Vaši đaci razvili pozitivne navike učenja.

Kako bi dali podršku našim polaznicima,  na mjesečnoj bazi organiziramo dvosatne radionice u okviru kojih polaznici treninga mogu, uz individualizirani pristup utvrditi usvojene tehnike, učeći pritom aktualno gradivo.

Kako bi dali podršku svim polaznicima treninga Tehnike učenja,  na mjesečnoj bazi organiziramo dvosatne radionice u okviru kojih polaznici treninga mogu utvrditi usvojeno znanje, obrađujući aktualno gradivo.

 ucenje

 

 

 

Korisnici o programu:

“Jako lijepo iskustvo s proširenim znanjem kako učiti. Sigurno ću koristiti učenje na glas, Pomodoro tehniku, vodič za aktivno učenje, bilješke i prezentiranje naučenog.”

Vijeko Lončarić, polaznik Treninga učenja

“Hvala puno na svemu! Niko je jako zadovoljan i pozitivan te nas je pitao može li mu nagrada za “ostvarene ciljeve” biti ponovni dolazak na neku od sličnih radionica kod vas.”

Ivana Rašić Marin, majka polaznika Treninga učenja

“Bio sam iznenađen metodama koje se mogu koristiti u učenju. Jako mi je pomoglo brzo čitanje i slikovno pamćenje!”  

Filip Horvatinović, polaznik Treninga učenja

“Mislim da će mi ove tehnike pomoći u učenju i da ću moći puno lakše i brže naučiti bilo koje gradivo uz mentalne mape i brzo čitanje!” 

Gloria Gabrić, polaznik Treninga učenja

“Mislim da bi ovaj program svi trebali jednom proći, jer pomaže u učenju i potiče nas da radimo nešto što nam prije nije padalo napamet!” 

Frane Rogić, polaznik Treninga učenja

“Ovaj seminar mi se jako svidio zbog toga što sam naučila puno novih stvari koje će mi pomoći u daljnjem učenju kroz fakultet. Sve što sam naučila je vrlo korisno i sigurna sam da će to novo znanje zauvijek ostati u meni!” 

Stella Pečenec, polaznik Treninga učenja

“Ovaj seminar proteklih par dana mi je puno pomogao. Shvatila sam svoj mozak na potpuno drugačiji način. Iskreno se veselim upotrebi svega toga u svome školovanju i životu.” 

Lucija Markovinović, polaznik Treninga učenja

“Svidjelo mi se. Naučio sam odlične načine učenja i pamćenja. Preporučio bi ovaj program svakome!” 

Ivan Svetina, polaznik Treninga učenja

“Bilo mi je super!! Puno toga sam naučio i to mi je sve pomoglo u školi, a i u otkrivanju samog sebe (kakav sam ja zapravo). Od tada mi je puno lakše učiti, a i ocjene su mi bolje.” 

Toma Bošnjak, polaznik Pomoći u učenju   

“Jako mi se svidjelo! Sada puno bolje čitam. Vrijeme na Treningu učenja je jako brzo prošlo. Čudim se kako se toga prije nisam sjetila. Vježbe su lagane i korisne. Sada imam motiva učiti!” 

Tijana Golub, polaznik Treninga učenja

“Moje učenje je trajalo duže vrijeme, otprilike tri sata, a sada traje najviše sat vremena. Lakše mi je pamtiti stvari i sigurna sam da će mi pomoći u životu!” 

Jana Ivanuš, polaznik Treninga učenja

“Bilo mi je super i naučila sam kako mogu raditi mentalne mape, brže čitati i bolje pamtiti. Jako mi je pomoglo i bolje sada učim!” 

Lynne Ayoub, polaznik Treninga učenja

“Ovaj program mi se jako svidio. Puno mi je pomogao u učenju i metode koje sam otkrila ću primjenjivati u budućnosti i sigurna sam da će mi puno pomoći. Konačno sam otkrila metodu koja mi ubrzava i poboljšava učenje!” 

Lara Parčina, polaznik Treninga učenja

“Najviše mi koriste tehnike pamćenja, jer lakše mogu zapamtiti niz informacija. Poboljšala sam i tehniku brzog čitanja s kojom sam već prije bila upoznata. Sigurna sam da sada knjigu od 200 stranica mogu pročitati za dva do tri sata, ako ne i manje!  Učenje mi sada ide puno bolje, a pomoću mentalnih mapa sada učim kvalitetnije i ono što naučim puno duže pamtim!” 

Melissa Pein, polaznik Treninga učenja

“Najviše mi koriste mentalne mape, šifre i crteži za pamćenje te korištenje olovke ili prsta tijekom čitanja.”

Neo Đukić, polaznik Treninga učenja

“Svidio mi se program, a posebno brzo čitanje. Sada brže čitam sve što trebam za školu i napravim mentalnu mapu za ponavljanje, pa mi ostaje više vremena za stvari koje bi željela napraviti!” 

Nika Pribanić, polaznik Treninga učenja

“Bilo mi je predobro, baš mi je pomoglo, planiranje vremena ću koristiti stalno i vodič kroz učenje. Inače mi je trebalo da naučim sve zajedno 2 sata mislim da će mi 45 minuta biti dovoljno poslije ovoga.”

Katarina Purgar, polaznik Treninga učenja

“Naučila sam mnogo toga. Bilo mi je zabavno.”

Iva Novosel, polaznik Treninga učenja

 

Voditeljica programa:

IMG_5441Tanja Pribeg završila je studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon završenog studija radila je kao psihologinja u Osnovnoj školi u Supetru te kao asistentica djece s teškoćama u razvoju u dječjim vrtićima i školama.

Kao voditeljica i izvoditeljica projekta „Spajanje svjetova: Komunikacija djece s teškoćama u razvoju“ osmislila je i izvela radionice za djecu s poremećajima u ponašanju i njihove roditelje u Udruzi osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje.

Osnivačica je udruge Pan Unija  te ujedno voditeljica i izvoditeljica projekta „Pan Unija: Otočna pustolovina na otoku Susku“ gdje je osmišljavala i vodila kreativne radionice za djecu.

Iskustvo u radu s djecom stekla je i kroz čuvanje djece i savjetništvo obitelji s djecom problematičnog ponašanja.

2018.godine završila je za Instruktora NTC sustava učenja, autora dr.Ranka Rajovića.

Danas radi kao psihologinja u Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda.

x

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića sukladno našoj politici privatnosti.