ERASMUS+ 1. STUDY VISIT ZAGREB


LET′S PROCESS SOME DRAMA U ZAGREBU

Startali smo s aktivnostima projekta „Let′s process some drama“!

Od 11. do 15. veljače 2024. bili smo domaćini prvog u nizu studijskih posjeta Erasmus+ projekta „Let′s process some drama“ u okviru kojih ćemo s ostalim partnerima međusobno upoznati organizacije koje rade s mladima i istražiti načine na koji svaki partner djeluje u vezi s govorom mržnje i diskriminacijom.

Glavni cilj projekta je stvaranje nove metodologije za bavljenje danas vrlo aktualnim temama govora mržnje i diskriminacije, odnosno njihova prevencija temeljena na procesnoj drami.

Tako smo na prvom studijskom posjetu u Zagrebu ugostili naše partnere na projektu: CEPORA – Centar za pozitivan razvoj djece i omladine iz Srbije i talijansku organizaciju Associazione Uniamoci Onlus kako bismo prikupili vrijedne podatke za kreiranje dobro osmišljenih i utemeljenih radionica procesne drame.

Tijekom prvoga dana, nakon međusobnog upoznavanja partnerskih organizacija i sudionika, detaljno smo upoznali ciljeve i način provođenja našeg zajedničkog projekta te processnu dramu kao glavni projektni alat u borbi protiv diskriminacije i govora mržnje među mladima.

Erasmus+ Praktikum Zagreb, CEPORA, Uniamoci Onlus

Drugi dan „study visita“ naša Mateja prezentirala je aktualnu situaciju glede govora mržnje i diskriminacije među mladima u Hrvatskoj uz mnoštvo konkretnih primjera. Primjeri iz Hrvatske bili su dobra platforma za razmjenu primjera u zemljama partnerima te konstruktivne razgovore o toj vrlo aktualnoj temi.

Posljednji zajednički radni dan u Zagrebu nastavili smo s razmjenom primjera i različitih „okidača“za diskriminaciju među mladima te razgovarali o načinima kako sustavi i organizacije u Hrvatskoj, Srbiji i Italiji djeluju u borbi protiv govora mržnje (primjeri programa prevencije, edukacije mladih i sl.).

Ovaj prvi studijski posjet zaključili smo planovima za nadolazeći u Palermu, Italija, gdje ćemo zajednički raditi od 3. do 7. ožujka 2024.

Rad u Zagrebu proveli smo i u ugodnim druženjima s našom divnom ekipom.

Erasmus+ Praktikum Zagreb, CEPORA, Uniamoci Onlus

erasmus+ program praktikum zagreb