za jednakost praktikum zagreb rcst

Za jedn(o)akost!

Cilj projekta je jačanje žena i njihove uloge u društvu, s naglaskom na povezivanje i uključivanje žena koje su dobile azil u RH ili su u procesu odobravanja.

Ciljna grupa su žene smještene u prihvatilištu za tražitelje i osobe s  međunarodnom zaštitom na području Grada Zagreba.

Projekt je proveden u suradnji s Rehabilitacijskim centrom za stres i traumu Zagreb.

S obzirom da dolaze iz zemalja sa tradicionalnim, patrijarhalnim sustavom vrijednosti, ove žene trebaju dodatnu podršku. Kulturološke razlike su velike te je važno informirati ih, upoznati s pravima, vrijednostima i običajima društva u kojem se nalaze i dati im priliku da se izraze i prepoznaju zajedničke vrijednosti.

za jednakost praktikum zagreb RCST

Rad se odvija u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu i prostorijama udruge Praktikum iz Zagreba, kroz psihosocijalne i kreativne radionice bazirane na principu multikulturalizma, modela koji se temelji na prepoznavanju i poštovanju postojanja različitih grupa unutar jednog društva koje koegzistiraju, nenasilno i jednakopravno.

Radionice su terapeutskog i inkluzivnog karaktera pod stručnim vodstvom i namijenjene su ženama u RH kojima je odobren azil ili su u procesu odobravanja.

Vremenski period provedbe 01. 10.-31. 12. 2017.

Udruga Praktikum u sklopu ovoga projekta organizirala je i provela više likovnih i glazbenih radionica.

Projekt Za Jedn(o)akost, financiran je iz Proračuna Grada Zagreba za 2017. godinu kroz Javni natječaj za financiranje programa i projekta udruga iz područja promicanja ljudskih prava.

Protekla događanja