art park kreativne radionice margareta vidmar praktikum

Kreativno ljeto Praktikuma u sklopu projekta ART PARK

U organizaciji Udruge PIMP MY PUMP i street art studia Lapo Lapo pokrenut je projekt Art parku partnerstvu s Praktikumom. Ideja projekta je oživjeti zapušteni park u centru grada kroz oslikavanje zidova prigodnim muralima, radionicama izrade recikliranog parka za djecu te nizom radionica u suradnji s udrugama civilnog društva i gostujućim umjetnicima.

Art park smješten je između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta koji je od ovog ljeta postao pravi mali muzej na otvorenom.

Praktikum, kao partner projekta, provest će ciklus besplatnih kreativno-likovnih radionica pod nazivom KREATIVNO LJETO, u razdoblju od lipnja do rujna 2016. godine. Radionice su koncipirane na način da se djeca upoznaju s raznim umjetničkim tehnikama kroz kreativni individualni i grupni rad. Na svakoj radionici izrađivat će se mala umjetnička djela kojima ćemo urediti Park u Tomićevoj.

Projekt podržava Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.

 

praktikum zagreb art park kreativne radionice

 

Na radionicama koristimo različite crtaće i slikarske tehnike po promatranju gdje djeca usvajaju osnovna znanja kompozicije i likovnih zakonitosti te kiparske tehnike i moderni izričaj putem raznih materijala (ponekad prikupljenih i iz prirode) kojima dajemo novi oblik, formu i funkciju i pridonosimo uređenju parka tijekom ljetnih mjeseci. Pod vodstvom Melite Omeragić, akademske kiparice i drugih gostujućih umjetnika, djeci se približava niz mogućnosti koje spektar umjetnosti pruža kako bi im se olakšao daljnji životni put pri osvještavanju i korištenju kreativnog izričaja u raznim životnim situacijama.

Protekla događanja