GRAFITI

Miro Modul is in the House


U goste projekta „Umjetnost u mom kvartu“ došao nam je poznati zagrebački grafiter Miro Petković aka Modul Osam.

Miro Modul je s našim malim umjetnicima, polaznicima Kreativnog starta i Tehnika crtanja, slikanja i modeliranja održao likovnu radionicu pod nazivom GRAFITI. Na ovoj su se radionici mladi likovnjaci upoznali s radom i umjetničkim avanturama grafitera Mire Modula te s osnovama pisanja slova za grafite.

Izložba izrađenih radova s radionice GRAFITI otvorena je za javnost u prostoru Praktikuma.

Miro Petković aka Modul Osam rođen je u Zagrebu gdje je završio školu Primijenjene umjetnosti i dizajna stekavši obrazovanje za scenografsko aranžerskog dizajnera. Od svoje 13. godine aktivno se bavi uličnom umjetnošću i upravo ga taj vid vizualne umjetnosti nadahnjuje da istražuje i ostale slikarske tehnike unutar kojih stvara posljednjih 20 godina. S vremenom svoje likovno djelovanje seli i na nove, neistražene medije i širi svoje kreativne obzore. Istražuje kaligrafiju, kombinira rad u nekoliko medija (flomaster, sprej, akril, ulje, vodene boje…). Na taj način konvencionalnije tehnike slikanja sagledava u progresivnijem svjetlu i spaja „nespojivo“.

Njegova djela na platnima i predmetima krase interijere mnogih privatnih i poslovnih prostora. Okušao se i u izradi scenografije za festivale i kazalište, stvara vizualne identitete za razne brandove i vodi grafiti radionice kojima obogaćuje nezavisnu, urbanu kulturu u Zagrebu.