PROLJETNI SVEMIRSKI KAMP


Još smo pod dojmovima proljetnih praznika i našeg SVEMIRSKOG KAMPA na kojem smo se lansirali na luuudu svemirsku ekspediciju i sletjeli na planet Praktikum – planet lude zabave, kreativnog učenja, druženja i novih prijateljstava.

Nakon slijetanja na naš planet i upoznavanja kamp-posade krenuli smo s uzbudljivim otkrivanjima i istraživanjima. Naše kamp astronaute proveli smo svemirskim odajama i na najzabavnije načine otkrivali čudesne misterije svemira.

Napravili smo vlastiti sunčev sustav, a onda pokazali kako izgledaju planeti iz naše mašte… na nekima se pričalo pjevajući, a na nekima se umjesto vode pije lava. Neke smo poželjeli posjetiti, a neke ipak ne 😊

Svemirski kamp Praktikum Zagreb

Vidjeli smo kako to izgleda kada noge ne dodiruju tlo, saznali zašto astronaut mora posebno jesti i može li se u svemiru sjesti… Zavirili smo u svemirske misije, a onda i sami postali pravi pravcati astronauti.

Projektirali smo svemirski brod i poslali razglednice s naših luuudih planeta.

Svemirski kamp Praktikum Zagreb

Pronašli smo odgovore na različita pitanja poput:

Što se kako u svemiru kreće i zašto se Venera naopačke okreće…

Kakvi su to u svemiru divovi, a na kojim planetima vladaju plinovi…

Hodaju li neki patuljci svemirom…

A koji se planet ponosi svojim crvenilom…

Ima li svemir kraj…

Ili, primjerice – najmanji je i jako mu je vruće – koji je planet taj!?

Svemirski kamp Praktikum Zagreb
Saznali smo i kako svemir utječe na Zemlju, izradili svoja zviježđa, osmislili i ilustrirali naš savršeni planet na kojem žive samo ljudi velikog srca♥️, intervjuirali Praktikum astronaute i guštali u super klopi i naj palačinkama – Praktičinkicama.

Svemirski kamp Praktikum Zagreb
Još jedne praznike pamtit ćemo po nezaboravnim doživljajima u našem Praktikumu, a djelić kamp atmosfere doživite u videu s kampa: