Mogu.Želim.Znam!

 

Praktikum – centar za djecu i mlade proveo je projekt Mogu.Želim.Znam! u partnerstvu s udrugom Putujući zmaj, a uz sufinanciranje Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH i podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Ukupna vrijednost projekta je 192.658,84 kn.

Cilj projekta Mogu. Želim. Znam! je jačanje kapaciteta OCD-a u cilju dobrog upravljanja, za neposredan rad u području zapošljavanja mladih i poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici.

Projekt je trajao godinu dana, od prosinca 2014. do prosinca 2015 i proveo se na području Zagreba.

Predloženi projekt je osmišljen na način da pridonosi razvoju znanja i vještina navedenih skupina sukladno ciljevima i djelatnostima prijavitelja i partnera projekta s naglaskom na poticanje volonterstva i zapošljavanje mladih u lokalnoj zajednici.

Planirane aktivnosti i edukacije:

  1. Osposobljavanje za koordinatore volontera.
  2. Osposobljavanje za razradu projektnih ideja iz područja ESF-a, zapošljavanja i samozapošljavanja mladih i razvoja volonterskih programa.
  3. Trening trenera koji je podijeljen u tri faze: trening neformalne edukacije, trening trenera neformalne edukacije i korištenje teatralnih metoda u neformalnoj edukaciji.
  4. Trening za poduzetništvo mladih
  5. Trening osnova PR-a za organizacije civilnog društva

Kako bi prezentirali i komunicirali stečena znanja i vještine s krajnjim korisnicima i širom javnosti, na završetku projekta provedeno je predstavljanje projekta na četiri zagrebačka fakulteta.