Avanturistička ekspedicija novim svjetovima – KAMP


Jeste li spremni za novo putovanje? Otkrijte s nama kako je bilo istraživati svijet bez karte i gps-a! Krećemo na put s dvojicom braće, Mirkom i Stjepanom te ih pratimo na njihovoj ekspediciji po svijetu. Jeste li uopće znali da mi imamo svjetski poznate i priznate istraživače?

Ako niste – dobrodošli u Praktikum – centar za ekspedicije!

ORGANIZACIJA RADA

 

Za koga djecu osnovnoškolce
Kada 11. – 14. travnja 2023. od 8:00 – 16:30 sati
Moguće je sudjelovati tijekom cijelog programa ili dane po odabiru.
Gdje Svaki dan programa u 8:00 sati nalazimo se i okupljamo u Praktikumu na adresi Selska cesta 90B, Trešnjevka.

*Redovni članovi Praktikum centra ostvaruju popust od 10 %
*Broj mjesta u grupama je ograničen.

Prva etapa – Afrika! Upoznat ćemo se njihovim načinom života i naučiti kako se grade kuće od blata i slame. Jeste li znali da su u Africi žene zadužene za gradnju kuća? Što su braća Seljan tamo naučila i vidjela? Kakav je bio prvi susret sa slonom. A kakav s lavom? Okušat ćemo se u tradicionalnim plesovima i naučiti na koji način se djeca igraju, te od čega izrađuju svoje igračke, a žene prekrasan nakit.

Nakon živopisne Afrike skočit ćemo do Brazila i prostrane Amazone. Na kakve životinje su braća Seljan tek tamo naišla, nisu mogli ni vjerovat. Zmije, krokodili, majmuni… Nešto potpuno novo i nezamislivo. Koja indijanska plemena i narode su tamo susreli? Doznat ćemo kakve priče su se prenosile s koljena na koljeno i tko su to Šamani. Kako pomažu i koja je njihova funkcija u Amazoni.

Doputovali smo i do Čilea u Južnoj Americi. Upoznat ćemo posebnu tehniku izrade slika pomoću koje ćemo napraviti svoje šarene umjetnine. Otkriti ćemo koliko je velika pustinja Atacama i kako prepoznati fatamorganu. Isprobat ćemo i avokado o kojem se toliko puno priča, pa da vidimo što sve s njime možemo pripremiti. Sigurno je ukusno!

Za zadnji dan naše ekspedicije rezerviran je za Etnografski muzej.

Jeste li znali da su Mirko i Stjepan sve donirali. I to baš našim frendovima u Etnografskom! Pogledati ćemo kolekciju predmeta koju su donijeli sa svojih putovanja, doznati zanimljive detalje o životu ove zanimljive braće i otkriti za što su zaslužni, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu.

Ali to nije sve!

Likovne, dramske i kulinarske radionice, igre u parku, karaoke i tradicionalni plesovi, novi i neki stari frendovi i naravno naše voditeljice, svjetske putnice i istraživačice s mnoštvom uzbudljivih priča, čekaju na vas kako bi vašoj djeci pružile nezaboravne praznike.

Program kampa od utorka 11. travnja do petka 14. travnja 2023. uključuje:

  • tri voditelja grupe
  • kreativne radionice pod stručnim vodstvom
  • Sve materijale za radionice
  • kulinarske radionice
  • slobodnu igru u prirodi
  • organizirani ručak
  • međuobroci
  • gledanje dječjih filmova uz kokice
  • društvene igre
  • posjet i ulaznicu za Etnografski muzej

Broj mjesta u grupama je ograničen. Požurite s prijavom!

Spremni za put i avanturu jedva smo dočekali nove praznike. Pridružite nam se na novoj ludoj ekspediciji i nastavite s nama putovati svijetom! ?