Izlet u Beč na Harry Potter izložbu


Naše uzbudljivo putovanje počelo je u 4:30 ujutro! Svaki pošteni čarobnjak i vještica zna da ranoranioci ugrabe najbolje čarolije… Ranom zorom krenuli smo put Beča i avanture. Ljudi možda ovako rano spavaju, ali mi nismo oka sklopili.

Samo smo nekoliko puta stali kako bi se razgibali i protegnuli noge pa nam je putovanje zaista proletjelo.


Putem smo razmišljali i maštali o svim krasotama koje ćemo vidjeti na izložbi. Na putu do Beča divili smo se krajoliku, upoznali nove frendove, kolege vještice i čarobnjake. Hvalili se svojim štapićima i čarolijama koje smo usavršili. Razmjenjivali smo ljubav i znanje o Harry Potteru i maštali o tome što bi bilo drugačije da smo i mi dobili to posebno pismo.

Kada smo napokon stigli u Beč i na samu izložbu, možemo reći da nam je jezik pao do poda!

Sa svojim novim frendovima smo se podijelili u najdraže nam domove. Bilo je naravno svih, od kreativnih Ravenclaw-a i marljivih Hufflepuffa, do hrabrih Gryfindora i ponosnih Slytherina. Svatko je našao nešto za sebe! Sada kada smo bili sa svojim kolegama čarobnjacima i vješticama krenuli smo u osvajanje bodova!

Krenuli smo na svoj put i počeli otkrivati čuda. Štapići, kostimi, rekviziti i scenografije. Magične životinje koje iskaču iz kofera, Putoključi, zmajevi, staklenik s Mandragorama koje vrište, prostorije uređene kao pravi pravcati dvorac Hogwarts. Bila je tu i Hagridova ooogromna fotelja u koju stane najmanje 6 vještica i čarobnjaka, Metlobojski stadion na kojem smo se okušali u letenju na metli i bacanju lopte pa čak i ured omražene Dolores Umbridge koji zapravo i nije tako strašan kako smo mislili.

Bodove za svoje domove smo skupljali izvršavajući razne zanimljive zadatke. Tako smo na primjer u prostoriji s magičnim štapićima učili čarolije, u sobi za proricanje smo otkrivali prošlost, sadašnjost i budućnost, a na Metloboju… Pa zna se, igrali smo Metloboj.

Zabavljali smo se satima i ponovno otkrili magičan svijet Harry Pottera, a nakon dobre avanture krenuli smo u službeni dućan u kojem smo se dodatno opremili. Kupili smo si štapiće, novčanike, bilježnice i olovke. Majice i kape, šalove. Čokoladne žabe i naravno bombone s kojima je proba lutrija! Nikada ne znaš hoćeš li dobiti okus jagode ili možda okus smrdljive noge.

Nakon ove ludo magične avanture zaputili smo se natrag za Zagreb. Put smo skratili pričajući doživljaje s izložbe i gledajući svih 5067 fotografija koje smo okinuli na svojim mobitelima. Družili smo se i zabavljali, a pale su naravno i karaoke koje su posebno cijenili naši super vozači Zdravko i Dražen koji su nas sigurno i profesionalno doveli do Beča i natrag.