ZIMSKI KAMP „ANTIČKA GRČKA“


Proveli smo još jedne nezaboravne i uzbudljive praznike u Praktikumu!

Ovoga puta uskočili smo u grčke avanture uz temu ANTIČKA GRČKA. 

7 nezaboravnih dana ispunili smo edukativno-kreativnim radionicama, igrom, zabavom i novim prijateljstvima!

Prvo smo upoznali jedni druge, a onda i običaje, kulturu i svakodnevicu starih Grka. Na likovnoj radionici izradili smo pojaseve i broševe kojima smo ukrasili naše toge. Po uzoru na stare Grke, zabavljali smo se kazalištem! Uprizorili smo komedije, tragedije, a bilo je tu i tragikomedije ?

Upoznali smo grčka božanstva i uprizorili neke od najpoznatijih mitova. Neki od nas na tren su postali Atene, Posejdoni, Zeusi, Afrodite… a susreli smo i boga Praktikuma koji svojom munjicom čuva kamp-ekipu!

Praktikum Zagreb Zimski Kamp Antička Grčka

Tezej, Minotaur, Perzej, Meduza, Kiklop… Saznali smo tko se s kime i zašto borio. Tko je iz borbe izašao kao pobjednik, a tko kao gubitnik!? Pobjeđivali smo i gubili u vlastitoj režiji, a i izradili smo i vlastiti labirint i provirili kroz Kiklopovo oko.

Praktikum Zagreb Zimski Kamp Antička Grčka

Naučili smo po čemu je poznat legendarni Trojanski rat i glasoviti Trojanski konj te otkrili tko je oteo Helenu – Menelajevu ženu, pa se u rat krenulo u trenu!

Na likovnim radionicama izradili smo vlastitog Trojanskog konja, no ne od drva poput grčkog, već posebnog mozaik-konja! Izradili smo i vlaste novčiće od gline. Kad smo se obogatili, bacili smo se na mudro trgovanje poput starih Grka.

Praktikum Zagreb Zimski Kamp Antička Grčka

Upoznali smo i grčke filozofe, umjetnike i znanstvenike. Po uzoru na njih osmislili smo i prezentirali vlastite ideje i izume, na likovnim radionicama bili smo pravi mali umjetnici, a i filozofiranje nam više nije strano.

Naučili smo i što je demokracija pa smo znali kako izglasati igranje omiljenih društevnih igara!

Okrunili smo i slavne pobjednike Praktikum Olimpijskih igara u kategorijama sprint i bacanje kamena s ramena ?

Praktikum Zagreb Zimski Kamp Antička Grčka

Nismo propustili ni kulinarske izazove! Kušali smo vlastitu grčku salatu, stajali u redu za Praktikum fritule i poput Grka svakodnevno uživali u voćnim gozbama i prefinoj klopi.

Uz zvuke tradicionalne grčke glazbe, sirtaki i kolače došli smo do kraja naših grčkih avantura i već nestrpljivo iščekujemo nove praznike i novi Praktikum kamp ?

Praktikum Zagreb Zimski Kamp Antička Grčka

Djelić kamp-atmosfere pogledajte u našem videu: