Čarobnjački kamp Harry Pottera reunion


Zimske praznike ponovno smo odlučili ispuniti čarolijom. Održali smo čarobnjački kamp Harry Pottera reunion na kojem je bilo ludo i nezaboravno.

U sedam dana praznika uspjeli smo postati prave vještice i čarobnjaci. Dani su nam bili ispunjeni kreativom, zabavom i smijehom. Svako jutro započinjali smo našim čarobnjačkim sastankom na kojem bi, pa što drugo nego sastančili. Dogovorili smo se kako će nam izgledati dan i što ćemo raditi, a naravno nismo propustili ni zaigrati jednu od naših zabavnih igara.


Nakon vrlo ozbiljnog jutra slijedila je likovna radionica. Na likovnim radionicama stvarali smo čuda. Izrađivali smo svoje štapiće i pripadajući etui za njih. Ukrasili smo i udahnuli novi život starim staklenkama u koje možemo staviti svakakva čudesa, od štapića, žabljih krakića, ravnala, štakorov rep, pa čak i svjećicu ako želimo.

Napravili smo mi i svoje knjige! Mašti nije bilo kraja. Crtali smo čudnovata bića i pisali o njima, osmislili nove nastavke Harry Pottera, a bilo je tu i priča o magičnim,ukletim kampovima. Napravili smo i potpuno nove likove i scenografije koje smo oživjeli u posebnoj tehnici stop animacije. Da, čak smo i to naučili.

Bili smo u Etnografskom muzeju grada Zagreba gdje nas je ugostila vještica Anastazija. Ona nam je ispričala uzbudljive legende o našim vješticama i vukodlacima te nas naučila kako napraviti zmiju, pazite sad ovo, samo svojim prstima i vunom. Možete samo misliti koliko zmijica smo napravili jednom kada smo naučili kako…

Uz likovne radionice bilo je tu i dramske. Smišljali smo si karaktere za svoje svoje likove te ih svakodnevno oživljavali na sceni. Čarobnjački dueli, magične čarolije koje usporavaju vrijeme, čudnovate knjige u koje možeš ući i doživjeti potpuno novi svijet… Avantura se našla na svakom koraku, a mi smo svaku uprizorili.

Naravno, vještice i čarobnjaci, kao i bezjaci, moraju jest. Zato smo svaki dan imali i kulinarske radionice. Metlobojske metle, čarobne čoko kuglice, magični Smoothieji i posebni napici od žabljih očiju i bubamarinih točkica. Sve smo to isprobali i uživali.

Svaki dan završili bi opuštajući se u našem privatnom Praktikum kinu gledajući Harry Pottera uz kokice, već razmišljajući kakva avantura nas sutra čeka…

Ahh… Najbolji praznici ikad!