HOKUS POKUS ZIMSKI KAMP


Iza nas je 5 dana lude zabave i cool istraživanja na Hokus Pokus zimskom kampu koji je još jedne praznike ispunio novim nezaboravnim doživljajima, uspomenama i novim prijateljstvima!

Naši kampaši ovoga su puta postali pravi mali kemičari, istraživači, ekolozi, umjetnici i zabavljači!

Uz istraživanje i različite cool pokuse vidjeli smo znanost na djelu i shvatili kako nešto funkcionira.

Za uspjeh svih kamp pokusa prvo smo napravili hokus pokus štapiće te stavili znanstvene naočale i bacili se na posao.

Kada smo čuli sve o vulkanima, napravili smo vlastiti, a onda i simulirali luuudu erupciju.

Hokus Pokus Kamp Praktikum Zagreb

Upoznali smo sol i saznali zašto su ju nekada nazivali bijelim zlatom. Uz fora pokuse otkrili smo je li gušća slana ili slatka voda i zašto je u Mrtvom moru gotovo nemoguće plivati i utopiti se.

Hokus Pokus Kamp Praktikum Zagreb

Vidjeli smo najčudnovatije biljke i naučili zašto nam je biljni svijet toliko važan. Otkrili smo tko su i što rade botaničari, a onda i sami postali pravi bio-profesionalci jer… izradili smo vlastiti biljni terarij.

Hokus Pokus Kamp Praktikum Zagreb

Titulu glavne atrakcije ovog kampa ponosno nosi Messi (ne onaj na kojeg mislite:) – već naša ljubimica biljka MESOŽDERKA nazvana Messi za koju smo svakodnevno vrebali hranu u našem parku!

Hokus Pokus Kamp Praktikum Zagreb

Kao pravi ekolozi zagovarali smo recikliranje – na zabavan način naučili smo zašto i što sve recikliramo, a onda i napravili vlastiti reciklirani papir. Doslovce smo zinuli kada smo čuli koliko treba jednoj žvaki ili plastičnoj boci da se razgrade i shvatili koliko je važno brinuti o prirodi i svijetu oko nas.

Postali smo i pravi detektivi i uz hokus pokus međusobno otkrivali nevidljive poruke koje su nas nasmijale i razveselile.

Najluđi kamp dan bio je SLIME DAN!!! Dobro smo ispitali omjere i otkrili recept za najoriginalnije mega ljigavce koji su nas raspametili 😊

Hokus Pokus Kamp Praktikum Zagreb

Upoznali smo najpoznatije svjetske genijalne umove, otkrili čime su zadužili čovječanstvo i po čemu su bili tako genijalno čudni… A u našem Praktikum teatru svakoga dana uskakali smo u različite znanstvene uloge i dali mašti na volju!

Izradili i smo unikatne kristale, uživali na zraku, guštali u finoj klopi, zapjevali Praktikum karaoke, a neki su se okušali i u sviranju gitare… svaki dan ispunili smo novim doživljajima i iskustvima i već jedva čekamo novi kamp 😊

Kako nam je bilo pogledajte u našem videu