Avanturistička ekspedicija novim svjetovima – dojmovi

Na proljetnom kampu „Avanturistička ekspedicija novim svjetovima“ kreativno smo se zabavljali


Istražili smo braću Mirka i Stjepana Seljan, tko su oni, čime su se bavili i kamo su išli, te je ekspedicija mogla početi.


Započeli smo s Afrikom gdje smo naučili na koji način se gradi kućica. Upotrijebili smo glinu i slamu i napravili pravu malu nastambu. Svojim kućicama dodali smo krov i stanovnike te sada već krasi sobe naših avanturista.

Proučili smo kulturu plemena, pokušali naučiti Kojsanske jezike i stavili smo se u poziciju vođe plemena. Otkrili smo i pokazali modu, šarene ogrlice koje smo sami izradili i razne plemenske plesove. Pokušali smo sami zapaliti vatru i ujedno naučili da to nije nimalo lak posao. Dugotrajno je i naporno no isto tako vrlo bitno za preživjeti Afriku. Bitno je i poznavati i bilje i životinje, a to je vještina koja nam je potrebna kako bi preživjeli i na idućoj destinaciji.

Putujući tako dalje, otkrivajući floru i faunu stigli smo do Amazone. Tamo smo postali Šamani, napravili magične štapove i hvatače snova kako bi hvatali sve noćne more koje nas pokušavaju odvratiti od dobrog sna i lijepih misli. Trudimo se i dalje i uspijevamo jer nas je dramska naučila da je sve moguće s dobrim stavom i malo mašte. Nastavili smo putovati dalje Južnom Amerikom te zastali ne bi li se upoznali s tehnikom Mola art. Izradili smo životinje koje nas skupa s hvatačima snova štite ali i krase naše zidove.

Ponovno smo posjetili naše prijatelje u Etnografskom muzeju koji su nam otkrili da čuvaju cijelu kolekciju predmeta braće Seljan. Imali smo nezaboravno iskustvo gdje smo bili na istraživačkoj misiji i iz prve ruke vidjeli famozne predmete. Kosti, perje, zubi raznih divljih životinja, slonovača, ukrasi za kosu i tijelo… Sve to nam je pokazala istraživačica Anastazija iz muzeja. Ma prava ekskluziva!

Naučili smo vezati puno čvorova, precizno rezati škarama, ponovno potrošili nebrojivo patrona za vruće ljepilo. Opustili smo um i tijelo na dramskim radionicama, mislima putujući po novim svjetovima. Radili na govoru i tijelu pomoću raznih dramskih vježbi i najbitnije, postali smo pravo malo pleme.

Pogledajte kako smo učili i zabavljali se u našem videu :)