Upisi u Praktikum radionice


Započinjemo novu sezonu kreativnih i edukativnih radionica u Praktikum centru!

Praktikum već 10. godinu za redom otvara vrata svoj djeci željnoj kreativnosti i dodatnoj neformalnoj edukaciji! Nastavljamo s dramskim, likovnim i filmskim radionicama. Upoznajemo tehnike učenja I učimo učiti, pripremamo se za školu, umjetničke škole i akademije te se zabavljamo i učimo za život uz Aloha mentalnu aritmetiku program.

Upisi započinju od 1.srpnja 2023., a s radionicama krećemo od ponedjeljka 4. rujna 2023. na dvije lokacije u gradu (Selska 90B – Trešnjevka i Gajeva 2 – centar grada).

Sve grupe podijeljene su po dobnim uzrastima radi kvalitetnijeg rada i uz vodstvo stručnjaka i pedagoga iz svoj područja.

U našim novouređenim prostorima vlada uvijek vedra i kreativna atmosfera, a uz stručno vodstvo naših voditelja, djeca dobivaju željeno znanje, otkrivaju skrivene talente, rade na sebi te upoznaju mnoštvo novih prijatelja istomišljenika. Također, uz naše voditelje, upoznaju svijet kazališta i izložbi na koje se trudimo ići svakom prilikom koju uhvatimo.

Praktikum na kraju svake kreativne sezone organizira zajedničku izložbu svih malih i velikih umjetnika, a u kazalištu gledamo predstave naših talentiranih glumica i glumaca za koje se pripremamo cijelu godinu. Veselimo se uspjehu i rezultatima upisanih ŠPUD-ovaca i budućih umjetnika u srednje škole i na akademije. Na Alohi vježbamo koncentraciju, fokus i druge važne vještine, sudjelujemo na natjecanjima i idemo na dodjele nagrada, a prvašići započinju novu avanturu života u školama.

Praktikum Zagreb Upisi u Radionice 2023.
Likovne radionice

Želite li da vaše dijete kroz likovnu radionicu usvaja razne umjetničke tehnike, razvija svoju kreativnost, vježba koordinaciju oka i ruke, nauči kritički razmišljati, upozna se s radom kustosa i umjetnika, dobije najbolji odgoj iz područja umjetnosti?

A vi želite posjetiti izložbu na kojoj su izloženi radovi novopečenih umjetnica i umjetnika?

Neka dođe i crta u Praktikumu!

Više o programu: https://www.udruga-praktikum.hr/radionice/kreativni-start/

Praktikum Zagreb Upisi u Radionice 2023.
Dramske radionice

Želite li da vaše dijete vježba svoj govor, osvijesti svoje tijelo i pokaže svoj glumački talent? Nauči raditi u timu i kao pojedinac. Ili jednostavno pobjedi sramežljivost i poradi na svojem samopouzdanju.

Vi, naravno, želite doći u kazalište i gledati talentirane glumice i glumce na daskama koje život znače?

E, pa, ponekad u životu treba napraviti dramu, tako da dođi i glumi u Praktikumu!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja verificiralo je dramski program Praktikuma.

Više o programu: https://www.udruga-praktikum.hr/radionice/dramski-studio-dramske-radionice/


Filmske radionice

Stalno nešto snimaš, čitaš i gledaš više filmova i serija od svog prosječnog frenda?

Tvoje oko tipičan dan vidi dramatično?

Svaka minuta, svaki odlazak u dućan, čak i bacanje vreće smeća ti se čini kao izvrsna prilika za nešto posnimiti i montirati?

Imamo fenomenalnu stvar za tebe pravog filmaša!

Upoznat ćeš se s raznolikim filmskim formatima, eksperimentalnim i dokumentarnim. Svladat ćeš osnove filmskog jezika, tehniku snimanja, upoznati se sa zvukom, montažom i režijom. Radit ćeš na svojim autorskim filmovima, samostalno i u grupi. Naučit ćeš promatrati svakodnevicu kroz filmski kadar i osvijestiti kako film čuči baš svugdje i čeka da upalimo kameru.

Upiši se na našu filmsku radionicu i nauči tajne filma i svega što uz film dolazi. Nauči snimati, montirati pa čak i glumiti pred kamerama!

Više o programu: https://www.udruga-praktikum.hr/radionice/filmski-studio-filmske-radionice/

Praktikum Zagreb Upisi u Radionice 2023.
Tehnike učenja

Nauči kako se uči i poboljšaj pamćenje i koncentraciju za lakše usvajanje školskog gradiva.

Viši razredi osnovne škole donose povećane školske obaveze, veći opseg gradiva i predmeta. Budi spreman za izazove!

Naučite vladati organizacijom vremena i planiranjem. Koristiti se različitim tehnikama učenja, koncentracije i pamćenja.

Trening je interaktivnog tipa te kroz vježbe, usmjeravanje i samostalan rad polaznici uče kako lakše i učinkovitije učiti. Radi se u malim grupama, pristup je individualiziran, pa svaki polaznik koristi vlastite udžbenike kako bi vježbanjem raznih tehnika učenja prepoznali one koje su njima najadekvatnije te odmah vidjeli i rezultate uspješnijeg učenja.

Više o programu: https://www.udruga-praktikum.hr/radionice/strategije-tehnike-trening-ucenja/

Pripreme za školu, Praktikum Zagreb
Pripreme za školu

Polazak u školu predstavlja uzbudljiv period za cijelu obitelj. To je vrijeme velikih promjena kod djeteta poput promjene zuba i intenzivnog rasta, kada se u djetetu bude nove sposobnosti i potreba za učenjem.

Misao vodilja Priprema za školu je razvoj djetetova samopouzdanja, na način da dijete osvijesti svoje sposobnosti, da ne posustaje odmah prilikom pogrešaka i da ima hrabrosti biti kreativno, a sve to djeca postižu kroz igru.

Program Priprema za školu provodi se pod stručnim vodstvom i namijenjen je djeci koja se pripremaju za polazak u školu kao i djeci koja su krenula u školu, a trebaju dodatni poticaj. Program omogućuje individualni napredak svakog polaznika u skladu s njegovim mogućnostima.

Više o programu: https://www.udruga-praktikum.hr/pripreme-za-skolu-tecaj-za-predskolce-i-prvasice/

Praktikum Zagreb Upisi u Radionice 2023.

ALOHA – Mentalna aritmetika

Tražite provjereni program koji potiče intelektualni i mentalni razvoj za djecu od 4 do 13 godina?

ALOHA mentalni razvoj za djecu je međunarodni program prisutan u tisućama centara diljem svijeta i vodeći je program mentalne aritmetike unazad više od 25 godina.

Ovaj program stimulira intelektualne i kreativne sposobnosti djece i doprinosi uravnoteženom razvoju obje moždane polutke.

Osim koncentracije, povećava se i kapacitet memorije te sposobnost bržeg procesuiranja većeg broja informacija, što može doprinijeti povećanju razina postignuća učenika u nastavnom procesu.

Više o programu: https://www.udruga-praktikum.hr/aloha-mentalna-aritmetika/

Pripreme za ŠPUD, Praktikum Zagreb
Priprema učenika za prijemni ispit u ŠPUD i druge umjetničke škole

Svake godine održavamo pripreme učenika za upis u ŠPUD i druge umjetničke škole. Pod stručnim vodstvom Marije Maje Stojanović  prolazimo sve elemente prijemnog ispita ovisno o željenoj školi i uvjetima prijemnog ispita. Učimo kako smjestiti model u format (stolac), što su proporcije, odnosi među veličinama. Isprobavamo razne vrste sjenčanja i grafičkih modelacija. Upoznajemo boju i tražimo koloristička rješenja, tonske gradacije te slikamo različite vrste kompozicija. I na kraju većina naših polaznika priprema upisuje svoju željenu školu.

Više o programu: https://www.udruga-praktikum.hr/radionice/priprema-za-prijemni-u-spud/

Praktikum Zagreb Upisi u Radionice 2023.
Pripreme za upis na Akademiju dramskih umjetnosti

Tražiš kvalitetnu i stručnu pripremu za upis na ADU?
Osiguravamo individualni i grupni rad na monolozima i pjesmama uz vodstvo stručnjaka za glumu, govor i scenski pokret.

Program priprema završava izlaganjem završnog rada pred stručnom komisijom koju čine akademski glumci.

Namijenjen svima koji se žele pripremiti za prijemni ispit Akademije dramskih umjetnosti, spremati se za audicije ili jednostavno žele naučiti nešto novo u području glume.

Više o programu: https://www.udruga-praktikum.hr/radionice-glume-i-pripreme-na-adu/

Praktikum Zagreb Upisi u Radionice 2023.
Tematski kampovi

Harry Potter, Superjunakinje i Superjunaci, Genijalni umovi prošlosti i još mnoge zanimljive teme vas očekuju na našim kampovima za osnovnoškolce. Preko praznika za vas i za sebe organiziramo tematske kampove na kojima uz zanimljive radionice i posjete raznim ustanovama upoznajemo nove frendove i naš Zagreb. Na kampu uz likovne radionice izrađujemo rekvizite i kostime, učimo o umjetnosti i raznim tehnikama, dok se na dramskim radionicama učimo izražavati, osvješćujemo svoje tijelo, učimo što su to improvizacije te radimo kratke duhovite skečeve koje kasnije zajednički gledamo. Možemo se pohvaliti da na kraju svakog dana nitko ne želi ići doma.

Više o programu: https://www.udruga-praktikum.hr/carobnjacki-kamp-harryja-pottera/

Za više informacija o radionicama i programima kontaktirajte nas na [email protected] ili telefon 01/3842 482