Konferencija u Vršcu


U prvoj fazi projekta, predstavnici organizacija iz šest zemalja, a koje koriste primijenjenu dramu u radu s mladima i ranjivim skupinama, okupili su se u Vršcu, u Srbiji, zemlji nositeljici projekta.

Cilj je stvaranje suradnje između partnerskih organizacija koje će im omogućiti učinkovite pristupe svojim programima za mlade osobe s manje mogućnosti i razvijanje strategije za socijalnu inkluziju, stvaranje novih profesionalnih odnosa, kao osnovu za buduću suradnju.

Ovo je bila prilika da se partnerske organizacije povežu, razmjene iskustva i primjere dobre prakse te planiraju naredne aktivnosti.

Hrvatske snage predstavljale su ispred Udruge Praktikum, kazališna redateljica i dramska pedagoginja, Iva Srnec, socijalna pedagoginja Ema Patrčević i psihologinja Ivana Koller. Iva je predstavila dosadašnji rad Udruge Praktikum u projektima socijalne inkluzije kroz primijenjenu dramu te demonstrirala neke od dramskih tehnika koje omogućavaju pojedincima lakše izražavanje i uživljavanje u uloge.

Cilj prve faze projekta je postignut, puno smo podijelili i puno naučili, a sve u dobroj atmosferi i uz pregršt dobre energije.
Veselimo se slijedećoj fazi, treningu za osobe koje rade s mladima o korištenju dramskih tehnika u obrazovanju i radu s mladima!

 

travanj, 2018.