Obuka za osobe za rad s mladima


inkluzija uz primijenjenu umjetnost praktikum zagreb obuka za rad s mladima

Osposobljavanje osoba za rad s mladima radi stjecanja znanja i vještina o Razvojnom kazalištu, Interaktivnom kazalištu i procesnoj drami te njihovoj primjeni kao metodi socijalne inkluzije.

Četiri dame iz hrvatskih redova uputile su se u Vršac na trening za osobe koje rade s mladima kroz korištenje primijenjenog kazališta, dramska pedagoginja Maja Milinković, socijalna pedagoginja Ema Patrčević, profesorica latinskog jezika Tajana Matasović i profesorica psihologije Ivana Koller.

Tijekom treninga polaznici su kroz iskustveno učenje razvijali i osnaživali svoje vještine za rad s mladima korištenjem metoda primijenjenog kazališta.

U opuštenoj atmosferi, polaznici su prolazeći kroz različite dramske igre i vježbe usvajali primjenu metoda primijenjenog kazališta u funkciji razvoja pojedinaca i grupe. Osvještavali smo važnost i ulogu facilitatora u radu s grupom, okušali se u kazalištu predmeta, procesnoj drami te forum teatru.

Ovo je bila prilika da uz usvajanje novih znanja i metoda rada, upoznamo i eminentne stručnjake iz područja primijenjenog teatra te stvorimo nove veze i poznanstva za buduće vrijedne projekte za osnaživanje djece i mladih koje planiramo provoditi u Praktikumu.

 

kolovoz, 2018.