EDUCOM BARCELOS


Nastavlja se naša poučna avantura, ovaj put u predivnom Barcelosu u Portugalu.

Na zadnjem okupljanju, Zagreb su posjetili partneri iz Italije, Srbije, Slovenije i Portugala te uz pomoć našeg Davora Kovača naučili nove igre i vježbe korisne za djecu, mlade, ali i odrasle.


Posjetili smo Portugal i obišli dvije osnovne škole. U školama ‘’Escola Secundaria de Barcelos’’ i ‘’Barqueiros’’ smo vidjeli pregršt djece željne rada i učenja. Bilo nam je posebno drago vidjeti da se Davorove igre i vježbe primjenjuju. Doznali smo da su i djeca naravno jako zadovoljna pa s voljom kreću u nove aktivnosti. Također, učiteljice su sretne budući da su sada po prvi put isprobale ovu metodu i vrstu aktivnosti na svojim satovima.

Predivno je bilo vidjeti kako se djeca i mladi različitih mogućnosti lijepo druže i zajedno rade u nadi poboljšanja cijelog svog društva.

Naši domaćini, osim što su bili vrlo zadovoljni naučenim u Zagrebu, s nama su podijelili svoje znanje te planove za budućnost. Jedan od projekata koji već dugo provode posvećen je inkluziji Romske djece u škole i ostale aktivnosti koje će im biti od koristi u budućem životu. Projekt je trenutno vrlo uspješan i zaista poticajan tako da vjerujemo da će naši prijatelji Portugalci ostvariti sve svoje ciljeve, a mi ostali nešto i naučiti od njih.

Da ne bi bilo da smo isključivo radili, morali smo se i malo odmoriti razgledavanjem Portugala. Naši domaćini su nam pokazali predivan Barcelos i Porto u koje smo se zaljubili. Svakako preporučamo posjetiti. ?

Veselimo se nastavku projekta i uskorom posjetu našim partnerima Slovencima u Izolu!