EDUCOM IZOLA


Zbrajaju se dojmovi s još jedne predivne Educom radionice! Ovog puta, zajedno s partnerima iz Italije, Portugala i Srbije, posjetili smo slovenski gradić Izolu gdje su nam domaćini bili naši partneri iz škole nacionalne manjine „Dante Alighieri“. Prvog dana radionica učenici škole poželjeli su nam dobrodošlicu glazbeno – scenskim programom koji su sa svojim učiteljima pripremili posebno za nas. Izuzetno je zadovoljstvo vidjeti toliko sposobne, motivirane i kreativne djece!

Naučili smo nešto više o školskom sistemu i kurikulumu škole „Dante Alihgieri“, a posebno je zanimljivo bilo slušati o brojnim dodatnim treninzima i aktivnostima van nastave koje su na raspolaganju njihovim učenicima, a što bi svakako bilo zanimljivo vidjeti implementirano u hrvatski sistem školovanja. Na primjer, učenici imaju priliku pohađati predmete kao što je književni klub, pisanje za školske novine, dramske grupe, zborovi i različite sportske aktivnosti.

Tijekom četiri dana  programa prisustvovali smo sportskoj, glazbenoj i likovnoj radionici koja se bavi razvijanjem osjećaja zajedništva i sposobnosti rada u grupi, te radionici koja upoznaje djecu s emocijama, uči ih kako se nositi s njima i kako poštovati emocije drugoga. Upoznali smo se s mnogo kreativnih vježbi koje se veselimo primijeniti u našim radionicama. Iako je ovaj projekt bio iznimno edukativan, vremena za razgledavanje nije nedostajalo. Obišli smo brodom predivnu slovensku obalu, prošetali po pitoresknom Piranu i odvezli se do obližnjeg Trsta gdje smo uživali u zalasku Sunca.