Naš tim i suradnici

Praktikumci na okupu :)

Anđelka Budić

Voditeljica udruge

Diplomirana novinarka i ekonomistica veći dio radnog iskustva provela je blisko surađujući s medijima, djelujući kao stručnjak za odnose s javnošću. Završila je Londonsku školu za odnose s javnošću (LSPR) u Zagrebu, a dodatno svoje znanje usavršava na Specijalističkom studiju odnosa s javnošću  na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. U Algebri je završila edukaciju za voditelja izrade  i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Jedna je od osnivačica udruge Praktikum gdje je zadužena za upravljanje timom, pripremu i provedbu projekata te za edukacije iz područja odnosa s javnošću.

Majka je divnog dječaka uz kojega je posložila životne prioritete. Promijenjenim pogledom na život rođena je i ideja o pokretanju ovog edukativnog i zabavnog prostora za djecu i mlade u kojem bi oni mogli kvalitetno provoditi slobodno vrijeme i informirati se o svojim pravima i mogućnostima. Dok se klinci i mladi budu educirali i zabavljali, mi odrasli osmišljavat ćemo  i provoditi  korisne projekte kako bismo poboljšali kvalitetu na svim područjima njihova života.

Melita Omeragić

Programska savjetnica i voditeljica likovnih radionica

Akademska kiparica, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti „Pietro Vannucci“, Perugia, Italija.3
Tijekom života u Italiji podučava slikanje, modeliranje i crtanje za sve uzraste te priprema mlade likovnjake za prijemne ispite umjetničkih škola. Izlagala je po cijeloj Italiji umjetničke radove na samostalnim i kolektivnim izložbama, sudjelovala na različitim umjetničkim manifestacijama. Surađuje s likovnjacima u izradi scenografija u filmskoj industriji, organiziranju performancea te postavljanju izložbi i pri tome osvaja različita priznanja.

Danas usavršava svoj rad s djecom na Institutu za Waldorfsku pedagogiju u Zagrebu. Od 2016. godine postaje redovnim članom HDLU-a.

Po povratku u Hrvatsku imenovana je stalnim sudskim tumačem za talijanski jezik na Županijskom sudu u Zagrebu.
Uz svoj stalni angažman u aktivnostima i projektima Udruge Praktikum, pruža edukaciju iz svijeta umjetnosti djeci i mladima te priprema učenike za prijemne ispite u umjetničke škole.

Karmen Đerek

Voditeljica komunikacija

Magistra Odnosa s javnošću, trenutno u Algebri pohađa edukaciju za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Dodatno znanje o Odnosima s javnošću i upravljanju reputacijom stekla je na Londonskoj školi za OSJ u Zagrebu.

Nakon završenog Fakulteta dobiva stručno osposobljavanje u Udruzi Praktikum. Oduševljena internim odnosima, kao i onima s djecom i njihovim roditeljima, ostaje u Udruzi s ciljem planiranja i promoviranja programa i projekata o edukativnim i kreativnim radionicama za djecu i mlade.

Majka jednogodišnjeg dječaka koji se savršeno uklopio u područje i ciljanu skupinu njenog rada.

Petar Atanasoski

Voditelj dramskih radionica

IMG_4408Rođen 16. o4. 1987.g. u Zagrebu. Osnovnu školu, opću gimnaziju te dvosmjerni studij filozofije i ruskog jezika i književnosti pri Filozofskom fakultetu, završava u Zagrebu.

1997. g. započinje glumačku edukaciju u ​Dramskom studiju Dječjeg kazališta Dubrava pod vodstvom Zorana Skalickog, a dvije godine kasnije kreće s profesionalnim radom.
Od 2007. dramski pedagog u Dječjem kazalištu Dubrava gdje izlazi sa osam dramskih produkcija: ​Hod po rubu bez kišobrana, Agrabah, Ragnarök, Do koljena noge u zlatu, Kupe, ​Bajka o čarobnom glazbalu, Lola Rose i DNA.
2011. g. postaje član HDDU-a.
Od 2011-2016. dramski pedagog u Narodnom sveučilištu Sesvete gdje izlazi sa deset dramskih produkcija: ​Omedeto, ​Galeb Av Av, ​Postojani kositreni vojnik, ​Carevo novo ruho, ​Luna-park na Mjesecu, Luda gljiva, Alisa u zemlji čudesa, Francuz, Mary Poppins i Mali princ.
2015. g. postaje član HZSU-a.
2016. g. postaje član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica.

Uz brojne angažmane i  uloge u kazalištima, ostvario zapažene uloge u filmovima i serijama:  ​SVEĆENIKOVA DJECA​, ​Mali od Pave​, r: Vinko Brešan; SONJA I BIKPljačkaš​, r: Vlatka Vorkapić; ​ČOVJEK ISPOD STOLA​, ​Prodavač kazetofona​, r: Neven Hitrec ;  ​PENELOPA​​Prosac​, r.: Ben Ferris ;PJEVAJTE NEŠTO LJUBAVNO​; ​Pijani panker​, r: Goran Kulenović; CRNO BIJELI SVIJET; Dimče, ​r: G. Kulenović; ZAKON, Nijemac,​ r: T. Rukavina; ​HITNA 94​; ​Vladimir​; r: K. Milić; ​BIBIN SVIJET, Kupac​, r.: A. Tardozzi ; ​BITANGE I PRINCEZE​​Mladić​; r: G. Kulenović; ​OTOKAR​, ​Charlie Chaplin​; r: V. Rodić; ​ODMORI SE, ZASLUŽIO SI​; ​Gašparić​; r: N. Hitrec

Iva Srnec

Voditeljica dramskih radionica

Iva Srnec diplomirala je 2013. godine na  magistarskom studiju  kazališne režije i radiofonije  autorskom predstavom Ulice u jesenje jutro pod mentorstvom profesora Branka Brezovca, a

u produkciji Centra za kulturu Trešnjevka i Akademije dramske umjetnosti te pismenim radom Poezija i kazalište. Članica je HDDU-a te 2010. godine sudjeluje u osnivanju umjetničke organizacije Točka na i .

Prva profesionalna predstava koju postavlja bila je monodrama Igora Hamera „ Samo jučerašnja vijest“ u produkciji Teatra Exit 2009. godine.

Među ostale značajnije projekte ubraja  Na tavanu tete Agate, autorsku predstavu Damjana Simića, Matee Elezović i Ive Srnec u produkciji Centra za kulturu Trešnjevka i uz suradnju „Točke na i“,  Hocus Pocus –„priču iz Freakwoodske šume“ – rock operu za djecu i mlade u koprodukciji HNK Varaždin i „Točke na i“ , skladatelja Igora Tatarevića prema librettu Ivice Krajača (2011.), Slike Marijine , monodramu Lydie Scheuermann Hodak u produkciji udruge Moj Film i „Točke na i“ (2012.), Igru ljubavi i slučaja (P. Marivaux) u produkciji Gradskog kazališta Jastrebarsko 2013., te Galiciju (M. Krleža)  produkciji Akademije dramske umjetnosti, Točke na i, Centra za kulturu Trešnjevka i Filozofskog fakulteta u Zagrebu ( 2014).

Ostvarila je  dvije suradnje sa zagrebačkom Filharmonijom i Hrvatskom glazbenom mladeži – simfonijski koncert  R. Korsakov: Šeherezada (2011.), te simfonijski koncert Wagner i Verdi online ( 2013.)

Radila je kao dramski pedagog u Zagrebačkom kazalištu mladih pet godina, a trenutno radi kao dramski pedagog u Udruzi Praktikum, Gradskom kazalištu Trešnja, Gradskom kazalištu Jastrebarsko i u svom nezavisnom kazalištu „Točka na i“.

Godinama je radila kao asistent režije na Zagrebačkom histrionskom ljetu na Opatovini.

Davor Kovač

Voditelj dramskih radionica

Davor Kovač završava Umjetničku akademiju u Osijeku, odsjek glume i lutkarstva, 2008. godine.  Za vrijeme studija igra u HNK-u Osijek i na Osječkom ljetu kulture u predstavama: DAVOR 7”Cyrano de Bergerac” i ”Grižula” režija: Z.Sviben i ”Zastave, barjaci, stjegovi”, režija: G.Paro.

Od 2009. postaje stalni član ansambla Kazališta lutaka Zadar. Igra u predstavama: ”Robinzon Crusoe”, ”Poštarska bajka”, ”Postolar i vrag”, ”Tri praščića”, ”Vrtuljak tajni” i ”Grinch”. Jedan je od osnivača i ravnatelj umjetničke organizacije Pierre Vally Teatar u Zagrebu i član internacionalne grupe Kružok o glumačkoj igri pri Studiju za istraživanje umjetnosti glume pod vodstvom T. Janežiča u Sloveniji. Igra u predstavama HK-a Pečuh, Glej Gledališća Ljubljana i Tvornice Lutaka Zagreb.

Od 2011.-2013.godine igra u dugometražnom igranom filmu ”Korak po korak“, u režiji B.Čakić-Veselič i animator je lutaka u televizijskom serijalu za djecu ”Tajni dnevnik Patke Matilde” na HRT-u. Igra i režira dvije lutkarske predstave u Pierre Vally Teatru ”Medo protiv gospodina Ne Može i gospodina To Nije U Redu“ i ”Rodino pismo Žapcu”. Igra u predstavama: ”Žeđ”, režija: V.Velev, umjetnička suradnja: Liberdance i VIA Sofija i ”Grando’, režija: S. Kovač, Pierre Vally Teatar.

Od 2014.-2015. godine radi kao asistent redatelja na predstavi ”Pobuna Lutaka” u režiji: G. Smoljanovića u Kazalištu lutaka Zadar. Igra u predstavama ”Galicija”, režija: I.Srnec, koprodukcija: Točka na I, CKT, ADU Zagreb i FF Zagreb ,”Evropa Danas: Glasovi, pojave, lica, osobe”, režija: Z.Sviben u produkciji 3.Festivala Miroslava Krleže, ”Slagalica’, režija: G.Smoljanović, koprodukcija: Teatar To Go i MSU Zagreb i ”Dedal 2.0” autora/redatelja: B.Kadina u Teatru ITD.

Od 2012. voditelj je dramskih grupa i radionica u umjetničkoj organizaciji Točka na I, KNAP-u, Udruzi Praktikum i u sklopu projekta ”Ruksak (pun) kulture” pri Ministarstvu kulture.

Maja Milinković

Voditeljica dramskih radionica

13570345_1113237355403158_1861724337_o1999. godine upisuje Učiteljski fakultet, smjer preddiplomski sveučilišni studij rani i predškolski odgoj i obrazovanje koji završava 2002.

Od 2007.-2009. godine prolazi edukaciju u Studiju Kubus pod vodstvom dramskog pedagoga Ivane Marijančić koja obuhvaća dramske igre i vježbe i tehnike Kazališta Potlačenih po metodi Augusta  Boala.

Tijekom desetogodišnjeg radnog iskustva provodi brojne projekte i predstave u radu sa djecom koji spajaju glazbu, pokret i dramski govor.

Dugi niz godina  radi kao dramski pedagog u dječjem vrtiću.

Jure Radnić

IMG_9674
Jure Radnić diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2013. godine  u klasi profesorice Ivice Boban. Za vrijeme i nakon studija pohađao je brojne radionice i masterclass-ove u zemlji i inozemstvu od kojih su važnije radionica Jana Fabrea, Nigela Charnocka, Karen Christopher te međunarodni masterclass Ecole des Maitres 2014. godine pod vodstvom talijanskog redateljskog dvojca Ricci/Forte.

Za vrijeme školovanja na akademiji započinje profesionalni rad u kazalištu na filmu i televiziji. Surađivao j sa velikim broje kazališnih umjetnika na poput Saše Božića, Tomaža Pandura, Ivice Boban, Isabelle Schad, Paola Tišljarića, Renea Medvešeka i drugih. Od 2015. Stalni je član glumačkog ansambla kazališta Trešnja a od 2014. radi kao asistent volonter a kasnije i kao vanjski suradnik na katedri scenskog pokreta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu s profesoricom Blaženkom Kovač Carić.

Dalija Dozet

Voditeljica filmskih radionica

IMG_1341Režiju igranog filma završila je na ADU u Zagrebu. Tijekom studija napisala je i režirala kratke igrane filmove koji su prikazani na hrvatskim i inozemnim festivalima. Kao asistent režije radi na dugometražnim filmovima i reklamama Snima, režira i montira glazbene spotove, eksperimentalne autorske filmove te surađuje u kazališnim projektima kao VJ i autor making off-ova za kazalište i film. Režirala je i u sklopu vanjske produkcije za HRT. Kao voditeljica filmskih radionica za djecu i odrasle surađuje sa Kino klubom Zagreb, Bacačima sjenki i Ruksakom (pun)im kulture. 2016. pokrenula je Filmsku Rundu, reviju kratkog filma u Osijeku. Trenutačno razvija svoj prvi dugometražni autorski film.

Melita Lovričević

Voditeljica radionica pjevanja

BQf55f55QPO2wDjLxUfxoQRbfDMJlJV5I-a75453tD0,7sRw3st1AGkooCajnY-UNWoCknqADY_CfzyawLuv7ag,xukWwddch869u6oO_IG48PgAGb5tdZ0xo66xn5VYWmcmagistrica je ekonomije, jazz glazbenica te apsolventica na Institutu za Waldorfsku pedagogiju u Zagrebu. Ljubav prema glazbi odvela ju je u profesionalno bavljenje glazbom, a tu strast usmjerila je i u osmišljavanje vlastitog glazbeno-vokalnog programa radionica “Alkemija glasa i zvuka’’ namijenjenih djeci, mladima i svima bez obzira na dob i struku, koje provodi u suradnji sa Udrugom Praktikum te Ministarstvom kulture (Ruksak pun kulture). U glazbi je od svoje treće godine, pohađala je “Glazbeno Učilište Elly Bašić”, srednju školu za ritmiku i ples ”Ana Maletić” , seminare na Rock Akademiji u Zagrebu i Grožnjanu, online seminare Berklee Music School, radila sa inspirativnim mentorima,  a također završava Management na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Godine 2014. u sklopu festivala Jazz hr Proljeće u KD Vatroslav Lisinski predstavlja se kao jedna od novih nada jazza ”Marjan Marjanović”. Godinama pjeva u zboru KUD INA pod vodstvom maestra Bojana Pogrmilovića.

Osim s vlastitim bendom, Mel&Thunders, surađuje s brojnim drugim jazz sastavima, big bendovima, kako u živim nastupima tako i studijski. Vlastiti izričaj međuostalom nalazi kroz pisanje autorskih tekstova na skladbe virtuoznog osnivatelja gypsy  jazza-a Djanga Reinhardta te sastav snima i CD „Thunder jam session“.

Surađuje (kako studijski tako i koncertno) sa Big Bandom Hrvatskog Glazbenog Zavoda, Tamburaškim orkestrom Hrvatske Radio Televizije, Royal Garden Blues Dixieland bandom, Django Jet Gypsy Swing Bandom te brojnim stranim umjetnicima u domeni jazz, swing, etno i fusion glazbe. Odnedavno započinje vokalnu suradnju kao član jedinog Kletzmer benda na ovom području, Jewsers. Svoj izričaj pronalazi i u autorskom sastavu „More Love Ensemble“ kojeg osniva zajedno sa Petrom Ćulibrkom i Enosom Kuglerom 2016. godine iza kojih stoje dva objavljena albuma za Aquarius Records.

Marija Maja Stojanović

Voditeljica likovnih radionica

Rođena je 1979.godine u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna – Odjel keramike, diplomirala je etnologiju i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu.

Od 2009. godine profesionalno se bavi oblikovanjem umjetničke keramike te vodi više keramičkih radionica i tečajeva.

Aktivno sudjeluje na izložbama i međunarodnim kolonijama. Članica je ULUPUH-a.  Živi i djeluje u Zagrebu.

Antonia Dorbić

Voditeljica likovnih radionica

Rođena je 1991. godine u Šibeniku. 2016. godine završila je MA studij Kiparstva pri Akademiji likovnih umjetnosti, 2016. godine te 2017. godine BA studij Suvremenog plesa pri Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija ostvarila je dvije Dekanove nagrade za plesne izvedbe, Rektorovu nagradu za koreografiju Slijed događaja te u sklopu programa Erasmus+ završila zimski semstar u Danish National School of Performing Arts u Kopenhagenu. 2016. dobitnica je austrijske nagrade za Mlade europske umjetnike i Rotary stipendije za izvrsnost u umjetnosti. Sudjelovala je nekolicini grupnih izložbi u Hrvatskoj, te jednoj u Austriji. 2017. godine je plesala je predstavi Roberte Milevoj Familija.

Od 2017. dio je neformalnog autorskog kolektiva s umjetnicama Martom Krešić i Lanom Šprajcer. Njihova predstava Nacrti, podržana od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, premijerno je izvedena u lipnju 2017. u Laubi s kojom su gostovale na međunarodnom festivalu Diskurs u Giessenu, Njemačkoj, na 52. Zagrebačkom salonu mladih, Galeriji Prozori u Zagrebu, te u sklopu Culture Shock Festivala u Križevcima. U lipnju 2018. je održana premijerna izvedba  nove autorske predstave Herbarij koja je ostvarena u suradnji s BADco. te Drugim Morem podržana od Ministarstva kulture RH, EPK Rijeka. Antonia radi kao asistentica na odsjeku Suvremenog plesa Akademije dramske umjetnosti na kolegijima Koreografije i Grupne Improvizacije, te surađuje s BADco. kolektivom na projektu Iskop koji će biti održan u Zbirci Richter krajem 2018. godine.

Vodila je dječje radionice u sklopu Šibenskog dječjeg festivala, Šibenskog plesnog festivala, vodila satove plesa u Osnovnoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici te vodi kreativne  likovne radionice u Praktikumu.

x