Naš tim i suradnici

Praktikumci na okupu :)

Anđelka Budić

Voditeljica udruge

Diplomirana novinarka i ekonomistica veći dio radnog iskustva provela je blisko surađujući s medijima, djelujući kao stručnjak za odnose s javnošću. Završila je Londonsku školu za odnose s javnošću (LSPR) u Zagrebu, a dodatno svoje znanje usavršava na Specijalističkom studiju odnosa s javnošću  na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. U Algebri je završila edukaciju za voditelja izrade  i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Jedna je od osnivačica udruge Praktikum gdje je zadužena za upravljanje timom, pripremu i provedbu projekata te za edukacije iz područja odnosa s javnošću.

Majka je divnog dječaka uz kojega je posložila životne prioritete. Promijenjenim pogledom na život rođena je i ideja o pokretanju ovog edukativnog i zabavnog prostora za djecu i mlade u kojem bi oni mogli kvalitetno provoditi slobodno vrijeme i informirati se o svojim pravima i mogućnostima. Dok se klinci i mladi budu educirali i zabavljali, mi odrasli osmišljavat ćemo  i provoditi  korisne projekte kako bismo poboljšali kvalitetu na svim područjima njihova života.

Melita Omeragić

Programska savjetnica i voditeljica likovnih radionica

Akademska kiparica, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti „Pietro Vannucci“, Perugia, Italija.3
Tijekom života u Italiji podučava slikanje, modeliranje i crtanje za sve uzraste te priprema mlade likovnjake za prijemne ispite umjetničkih škola. Izlagala je po cijeloj Italiji umjetničke radove na samostalnim i kolektivnim izložbama, sudjelovala na različitim umjetničkim manifestacijama. Surađuje s likovnjacima u izradi scenografija u filmskoj industriji, organiziranju performancea te postavljanju izložbi i pri tome osvaja različita priznanja.

Danas usavršava svoj rad s djecom na Institutu za Waldorfsku pedagogiju u Zagrebu. Od 2016. godine postaje redovnim članom HDLU-a.

Po povratku u Hrvatsku imenovana je stalnim sudskim tumačem za talijanski jezik na Županijskom sudu u Zagrebu.
Uz svoj stalni angažman u aktivnostima i projektima Udruge Praktikum, pruža edukaciju iz svijeta umjetnosti djeci i mladima te priprema učenike za prijemne ispite u umjetničke škole.

Ivana Koller

Voditeljica edukativnih programa – Tehnike učenja

Dipl. psiholog, prof.  duži niz godina radi s djecom i mladima. U SSŠ Samobor radi kao profesorica psihologije, a u Udruzi Praktikum provodi edukativne radionice te individualna savjetovanja na temu učenja. Neke od tema kojih se dotiče su organizacija učenja, postavljanje ciljeva, planiranje vremena, razvoj motivacije za učenje, aktivni pristup učenju, tehnike pamćenja te smanjenje straha od ispitivanja, a s ciljem poticanja motivacije za kvalitetno učenje. Ivana prepoznaje važnost aktivnog uključivanja u proces učenja te naglašava potrebu za razvojem samoregulacije u učenju kod djece kao temelja za cjeloživotni rast i razvoj. Kao pobornica cjeloživotnog učenja, redovito se usavršava, pa tako iza sebe ima završen i NLP praktičarski trening.

Karmen Đerek

Voditeljica komunikacija

Magistra Odnosa s javnošću, trenutno u Algebri pohađa edukaciju za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Dodatno znanje o Odnosima s javnošću i upravljanju reputacijom stekla je na Londonskoj školi za OSJ u Zagrebu.

Nakon završenog Fakulteta dobiva stručno osposobljavanje u Udruzi Praktikum. Oduševljena internim odnosima, kao i onima s djecom i njihovim roditeljima, ostaje u Udruzi s ciljem planiranja i promoviranja programa i projekata o edukativnim i kreativnim radionicama za djecu i mlade.

Majka jednogodišnjeg dječaka koji se savršeno uklopio u područje i ciljanu skupinu njenog rada.

Kristijan Ugrina

Voditelj dramskih radionica

Rođen je 1972. u Zagrebu. Kao dječak upisao se 1982. u ZKM-ovo Učilište i odmah počeo sudjelovati i u profesionalnim ZKM-ovim predstavama, ali i predstavama drugih zagrebačkih kazališta (GDK Gavella, ZGK Komedija, GKTrešnja). Diplomirao je glumu na ADU u Zagrebu i 1997. dobio stalni angažman u ZKM-u, u kojem je i danas zaposlen. Osim u ZKM-u radio je skoro u svim zagrebačkim kazali

štima i kazališnim grupama. Glumio je i u Pečuhu i Starom Gradu te je dosad odigrao više od 50 različitih predstava među kojima je veliki dio dječjih. Tumačio je uloge u desetak filmova (Večernja zvona L. Zafranovića, Puška za uspavljivanje H. Hribara, Rusko meso L. Nole, Priča iz Hrvatske K. Papića,Metastaze B. Schmidta, Crvena prašina Z. Ogreste), nekoliko TV serija (Dobre namjereTužni bogatašMamutica), a uspješno se okušao i kao voditelj TV emisija (HugoModul 8HladijatorInformativka).

Osnivač je Udruge Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura gluhih – DLAN i Tejotra UHLOD. U nekoliko prigoda okušao se kao redatelj, ali i kao voditelj dječjih radionica. Osnivač je i voditelj festivala Mali grad Faros u Starom Gradu na Hvaru. Napisao je nekoliko dramskih tekstova za djecu te slikovnicu Europica.

Novije ZKM-ove predstave u kojima glumi: Petar PanKristofor KolumboAlan FordŽena bez tijelaRužno pačeBrak Marije BraunPoletGulliverova putovanja,Veliki GatsbyAna Karenjina.

Iva Srnec

Voditeljica dramskih radionica

Iva Srnec diplomirala je 2013. godine na  magistarskom studiju  kazališne režije i radiofonije  autorskom predstavom Ulice u jesenje jutro pod mentorstvom profesora Branka Brezovca, a

u produkciji Centra za kulturu Trešnjevka i Akademije dramske umjetnosti te pismenim radom Poezija i kazalište. Članica je HDDU-a te 2010. godine sudjeluje u osnivanju umjetničke organizacije Točka na i .

Prva profesionalna predstava koju postavlja bila je monodrama Igora Hamera „ Samo jučerašnja vijest“ u produkciji Teatra Exit 2009. godine.

Među ostale značajnije projekte ubraja  Na tavanu tete Agate, autorsku predstavu Damjana Simića, Matee Elezović i Ive Srnec u produkciji Centra za kulturu Trešnjevka i uz suradnju „Točke na i“,  Hocus Pocus –„priču iz Freakwoodske šume“ – rock operu za djecu i mlade u koprodukciji HNK Varaždin i „Točke na i“ , skladatelja Igora Tatarevića prema librettu Ivice Krajača (2011.), Slike Marijine , monodramu Lydie Scheuermann Hodak u produkciji udruge Moj Film i „Točke na i“ (2012.), Igru ljubavi i slučaja (P. Marivaux) u produkciji Gradskog kazališta Jastrebarsko 2013., te Galiciju (M. Krleža)  produkciji Akademije dramske umjetnosti, Točke na i, Centra za kulturu Trešnjevka i Filozofskog fakulteta u Zagrebu ( 2014).

Ostvarila je  dvije suradnje sa zagrebačkom Filharmonijom i Hrvatskom glazbenom mladeži – simfonijski koncert  R. Korsakov: Šeherezada (2011.), te simfonijski koncert Wagner i Verdi online ( 2013.)

Radila je kao dramski pedagog u Zagrebačkom kazalištu mladih pet godina, a trenutno radi kao dramski pedagog u Udruzi Praktikum, Gradskom kazalištu Trešnja, Gradskom kazalištu Jastrebarsko i u svom nezavisnom kazalištu „Točka na i“.

Godinama je radila kao asistent režije na Zagrebačkom histrionskom ljetu na Opatovini.

Davor Kovač

Voditelj dramskih radionica

Davor Kovač završava Umjetničku akademiju u Osijeku, odsjek glume i lutkarstva, 2008. godine.  Za vrijeme studija igra u HNK-u Osijek i na Osječkom ljetu kulture u predstavama: DAVOR 7”Cyrano de Bergerac” i ”Grižula” režija: Z.Sviben i ”Zastave, barjaci, stjegovi”, režija: G.Paro.

Od 2009. postaje stalni član ansambla Kazališta lutaka Zadar. Igra u predstavama: ”Robinzon Crusoe”, ”Poštarska bajka”, ”Postolar i vrag”, ”Tri praščića”, ”Vrtuljak tajni” i ”Grinch”. Jedan je od osnivača i ravnatelj umjetničke organizacije Pierre Vally Teatar u Zagrebu i član internacionalne grupe Kružok o glumačkoj igri pri Studiju za istraživanje umjetnosti glume pod vodstvom T. Janežiča u Sloveniji. Igra u predstavama HK-a Pečuh, Glej Gledališća Ljubljana i Tvornice Lutaka Zagreb.

Od 2011.-2013.godine igra u dugometražnom igranom filmu ”Korak po korak“, u režiji B.Čakić-Veselič i animator je lutaka u televizijskom serijalu za djecu ”Tajni dnevnik Patke Matilde” na HRT-u. Igra i režira dvije lutkarske predstave u Pierre Vally Teatru ”Medo protiv gospodina Ne Može i gospodina To Nije U Redu“ i ”Rodino pismo Žapcu”. Igra u predstavama: ”Žeđ”, režija: V.Velev, umjetnička suradnja: Liberdance i VIA Sofija i ”Grando’, režija: S. Kovač, Pierre Vally Teatar.

Od 2014.-2015. godine radi kao asistent redatelja na predstavi ”Pobuna Lutaka” u režiji: G. Smoljanovića u Kazalištu lutaka Zadar. Igra u predstavama ”Galicija”, režija: I.Srnec, koprodukcija: Točka na I, CKT, ADU Zagreb i FF Zagreb ,”Evropa Danas: Glasovi, pojave, lica, osobe”, režija: Z.Sviben u produkciji 3.Festivala Miroslava Krleže, ”Slagalica’, režija: G.Smoljanović, koprodukcija: Teatar To Go i MSU Zagreb i ”Dedal 2.0” autora/redatelja: B.Kadina u Teatru ITD.

Od 2012. voditelj je dramskih grupa i radionica u umjetničkoj organizaciji Točka na I, KNAP-u, Udruzi Praktikum i u sklopu projekta ”Ruksak (pun) kulture” pri Ministarstvu kulture.

Maja Milinković

Voditeljica dramskih radionica

13570345_1113237355403158_1861724337_o1999. godine upisuje Učiteljski fakultet, smjer preddiplomski sveučilišni studij rani i predškolski odgoj i obrazovanje koji završava 2002.

Od 2007.-2009. godine prolazi edukaciju u Studiju Kubus pod vodstvom dramskog pedagoga Ivane Marijančić koja obuhvaća dramske igre i vježbe i tehnike Kazališta Potlačenih po metodi Augusta  Boala.

Tijekom desetogodišnjeg radnog iskustva provodi brojne projekte i predstave u radu sa djecom koji spajaju glazbu, pokret i dramski govor.

Dugi niz godina  radi kao dramski pedagog u dječjem vrtiću.

Jure Radnić

IMG_9674
Jure Radnić diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2013. godine  u klasi profesorice Ivice Boban. Za vrijeme i nakon studija pohađao je brojne radionice i masterclass-ove u zemlji i inozemstvu od kojih su važnije radionica Jana Fabrea, Nigela Charnocka, Karen Christopher te međunarodni masterclass Ecole des Maitres 2014. godine pod vodstvom talijanskog redateljskog dvojca Ricci/Forte.

Za vrijeme školovanja na akademiji započinje profesionalni rad u kazalištu na filmu i televiziji. Surađivao j sa velikim broje kazališnih umjetnika na poput Saše Božića, Tomaža Pandura, Ivice Boban, Isabelle Schad, Paola Tišljarića, Renea Medvešeka i drugih. Od 2015. Stalni je član glumačkog ansambla kazališta Trešnja a od 2014. radi kao asistent volonter a kasnije i kao vanjski suradnik na katedri scenskog pokreta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu s profesoricom Blaženkom Kovač Carić.

Dalija Dozet

Voditeljica filmskih radionica

IMG_1341Režiju igranog filma završila je na ADU u Zagrebu. Tijekom studija napisala je i režirala kratke igrane filmove koji su prikazani na hrvatskim i inozemnim festivalima. Kao asistent režije radi na dugometražnim filmovima i reklamama Snima, režira i montira glazbene spotove, eksperimentalne autorske filmove te surađuje u kazališnim projektima kao VJ i autor making off-ova za kazalište i film. Režirala je i u sklopu vanjske produkcije za HRT. Kao voditeljica filmskih radionica za djecu i odrasle surađuje sa Kino klubom Zagreb, Bacačima sjenki i Ruksakom (pun)im kulture. 2016. pokrenula je Filmsku Rundu, reviju kratkog filma u Osijeku. Trenutačno razvija svoj prvi dugometražni autorski film.

Melita Lovričević

Voditeljica radionica pjevanja

BQf55f55QPO2wDjLxUfxoQRbfDMJlJV5I-a75453tD0,7sRw3st1AGkooCajnY-UNWoCknqADY_CfzyawLuv7ag,xukWwddch869u6oO_IG48PgAGb5tdZ0xo66xn5VYWmcmagistrica je ekonomije, jazz glazbenica te apsolventica na Institutu za Waldorfsku pedagogiju u Zagrebu. Ljubav prema glazbi odvela ju je u profesionalno bavljenje glazbom, a tu strast usmjerila je i u osmišljavanje vlastitog glazbeno-vokalnog programa radionica “Alkemija glasa i zvuka’’ namijenjenih djeci, mladima i svima bez obzira na dob i struku, koje provodi u suradnji sa Udrugom Praktikum te Ministarstvom kulture (Ruksak pun kulture). U glazbi je od svoje treće godine, pohađala je “Glazbeno Učilište Elly Bašić”, srednju školu za ritmiku i ples ”Ana Maletić” , seminare na Rock Akademiji u Zagrebu i Grožnjanu, online seminare Berklee Music School, radila sa inspirativnim mentorima,  a također završava Management na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Godine 2014. u sklopu festivala Jazz hr Proljeće u KD Vatroslav Lisinski predstavlja se kao jedna od novih nada jazza ”Marjan Marjanović”. Godinama pjeva u zboru KUD INA pod vodstvom maestra Bojana Pogrmilovića.

Osim s vlastitim bendom, Mel&Thunders, surađuje s brojnim drugim jazz sastavima, big bendovima, kako u živim nastupima tako i studijski. Vlastiti izričaj međuostalom nalazi kroz pisanje autorskih tekstova na skladbe virtuoznog osnivatelja gypsy  jazza-a Djanga Reinhardta te sastav snima i CD „Thunder jam session“.

Surađuje (kako studijski tako i koncertno) sa Big Bandom Hrvatskog Glazbenog Zavoda, Tamburaškim orkestrom Hrvatske Radio Televizije, Royal Garden Blues Dixieland bandom, Django Jet Gypsy Swing Bandom te brojnim stranim umjetnicima u domeni jazz, swing, etno i fusion glazbe. Odnedavno započinje vokalnu suradnju kao član jedinog Kletzmer benda na ovom području, Jewsers. Svoj izričaj pronalazi i u autorskom sastavu „More Love Ensemble“ kojeg osniva zajedno sa Petrom Ćulibrkom i Enosom Kuglerom 2016. godine iza kojih stoje dva objavljena albuma za Aquarius Records.

Silvija Štajcer Šaban

Voditeljica glazbenih radionica

Akademski glazbenik flautist. Od 1995. godine stalan je član Simfonijskog puhaćeg orkestra HV -e. Usavršavala se na seminarima kod brojnih velikih flautista M.Kofler, V.Prats ,A.Nicolet. Uz brojne solističke nastupe, nastupala kao solist uz Zagrebačku filharmoniju, Neovisni komorni orkestar i kvintet HNK-a, često snima za hrvatski radio i televiziju. Predsjednica je udruge za promicanje kulture Malo svjetlo koja kroz autorske interaktivne priče stvara pravi glazbeni doživljaj.IMG_6662

Martin Šaban

Voditelj glazbenih radionica

1_NEW

Akademski je glazbenik pijanist zaposlen kao korepetitor i profesor klavira u umjetničkoj školi Silvije Hercigonje. Iako pijanist često nastupa kao pjevač duhovne glazbe gdje je kao glavni vokal grupe Fides snimio nekoliko cd-a. Također svoj glas je posuđivao raznim radio jinglovima, reklamama i crtićima. Član je Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije. Suosnivač je Udruge za promicanje kulture Malo svjetlo.

Oboje su djelovali unutar udruge Mali Mozart gdje dodatno usavršavaju svoj rad s najmlađima.

Mirjana ČubelićIMG_6625

Voditeljica Vedske matematike i Abakus sorobana

Dipl. je inž. matematike  s velikim iskustvom podučavanja koja dugi niz godina radi kao profesorica matematike u srednjoj školi u Samoboru. Završava mnoge edukacije i tečajeve vezane uz sferu matematike. Svojim interesom za proučavanjem i podučavanjem mentalne matematike (vedska matematika i abakus) želi popularizirati interes za matematiku kod mladih.

x