Naš tim i suradnici

Anđelka Budić

Voditeljica udruge

andjelka

Diplomirana novinarka i ekonomistica veći dio radnog iskustva provela je blisko surađujući s medijima, djelujući kao stručnjak za odnose s javnošću. Završila je Londonsku školu za odnose s javnošću (LSPR) u Zagrebu, a dodatno svoje znanje usavršava na Specijalističkom studiju odnosa s javnošću  na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. U Algebri je završila edukaciju za voditelja izrade  i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Jedna je od osnivačica udruge Praktikum gdje je zadužena za upravljanje timom, pripremu i provedbu projekata te za edukacije iz područja odnosa s javnošću.

Majka je divnog dječaka uz kojega je posložila životne prioritete. Promijenjenim pogledom na život rođena je i ideja o pokretanju ovog edukativnog i zabavnog prostora za djecu i mlade u kojem bi oni mogli kvalitetno provoditi slobodno vrijeme i informirati se o svojim pravima i mogućnostima. Dok se klinci i mladi budu educirali i zabavljali, mi odrasli osmišljavat ćemo  i provoditi  korisne projekte kako bismo poboljšali kvalitetu na svim područjima njihova života.

Melita Omeragić

Programska savjetnica i voditeljica likovnih radionica

melita

Akademska kiparica, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti „Pietro Vannucci“, Perugia, Italija.
Tijekom života u Italiji podučava slikanje, modeliranje i crtanje za sve uzraste te priprema mlade likovnjake za prijemne ispite umjetničkih škola. Izlagala je po cijeloj Italiji umjetničke radove na samostalnim i kolektivnim izložbama, sudjelovala na različitim umjetničkim manifestacijama. Surađuje s likovnjacima u izradi scenografija u filmskoj industriji, organiziranju performancea te postavljanju izložbi i pri tome osvaja različita priznanja.

Danas usavršava svoj rad s djecom na Institutu za Waldorfsku pedagogiju u Zagrebu. Od 2016. godine postaje redovnim članom HDLU-a.

Po povratku u Hrvatsku imenovana je stalnim sudskim tumačem za talijanski jezik na Županijskom sudu u Zagrebu.
Uz svoj stalni angažman u aktivnostima i projektima Udruge Praktikum, pruža edukaciju iz svijeta umjetnosti djeci i mladima te priprema učenike za prijemne ispite u umjetničke škole.

Dragana Matošević

Stručna suradnica za odnose s javnošću

DraganaDiplomirana novinarka s usmjerenjem odnosi s javnošću i politička komunikacija još na fakultetu, kroz sudjelovanje u raznim Erasmus+ projektima, odlučila se usmjeriti svoju profesiju u smjeru NGO organizacija. Prvi Erasmusov trening “Social media 4 social change” u Mostaru potaknuo ju je da nastavi u tom smjeru te se odlučila za odlazak na još jedan trening “Young leaders managing conflicts” u Veliku Britaniju, a nedugo nakon toga i da potraži lokalno volonterstvo i naiđe na odličnu suradnju s Outward Bound Croatia gdje je pomagala u pripremi i provedbi programa mladi u akciji “Protect and Act” kao i na poslovima odnosa s javnošću. Kroz grundtvig partnerski projekt “Visibility and Branding for NGOs” sa ostalim suradnicima iz nevladininh organizacija dijelila je iskustvo i učila o važnosti kreiranja brandova za udruge.

Kroz europsku volontersku službu u udruzi “Public Achievement” u Belfastu (UK) mlade je podučavala novinarstvu po “Civic Youth Work” modelu. Primarno je bila zadužena za WIMPS? (Where is my public servant?) web stranicu na kojoj je kreirala kampanje, pisala članke i objavljivala ih online. Kao dio Active Citizens liderskog programa bila je zadužena za kreiranje “Rock the Vote” glazbenog događaja. Trenutno radi u udruzi Praktikum kao stručna suradnica za odnose s javnošću gdje joj je voditeljica udruge, Anđelka Budić, mentorica.

Iva Biondić

Stručna suradnica

za web

Iva Biondić diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu s usmjerenjem Znanstvene filozofije. Nakon završetka studija, vratila se u rodnu Novu Gradišku gdje je neko vrijeme radila u firmi za projektiranje i nadzor ABP d.o.o. Njena glavna zaduženja bila su organizacija posla u uredu, vođenje administracije te komunikacija i korespondencija s klijentima. Zbog ljubavi prema djeci i kreativnom radu s njima, odlučila je budućnost usmjeriti prema suradnji s udrugama za djecu i mlade. A upravo je takvu idealnu suradnju ostvarila s udrugom Praktikum gdje trenutno radi kao stručna suradnica i gdje ju mentorica Anđelka Budić uvodi u poslove struke.

Kristijan Ugrina

Voditelj dramskih radionica

Rođen je 1972. u Zagrebu. Kao dječak upisao se 1982. u ZKM-ovo Učilište i odmah počeo sudjelovati i u profesionalnim ZKM-ovim predstavama, ali i predstavama drugih zagrebačkih kazališta (GDK Gavella, ZGK Komedija, GKTrešnja). Diplomirao je glumu na ADU u Zagrebu i 1997. dobio stalni angažman u ZKM-u, u kojem je i danas zaposlen. Osim u ZKM-u radio je skoro u svim zagrebačkim kazalištima i kazališnim grupama.

Glumio je i u Pečuhu i Starom Gradu te je dosad odigrao više od 50 različitih predstava među kojima je veliki dio dječjih. Tumačio je uloge u desetak filmova (Večernja zvona L. Zafranovića, Puška za uspavljivanje H. Hribara, Rusko meso L. Nole, Priča iz Hrvatske K. Papića,Metastaze B. Schmidta, Crvena prašina Z. Ogreste), nekoliko TV serija (Dobre namjereTužni bogatašMamutica), a uspješno se okušao i kao voditelj TV emisija (HugoModul 8HladijatorInformativka).

Osnivač je Udruge Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura gluhih – DLAN i Tejotra UHLOD. U nekoliko prigoda okušao se kao redatelj, ali i kao voditelj dječjih radionica. Osnivač je i voditelj festivala Mali grad Faros u Starom Gradu na Hvaru. Napisao je nekoliko dramskih tekstova za djecu te slikovnicu Europica.

Novije ZKM-ove predstave u kojima glumi: Petar PanKristofor KolumboAlan FordŽena bez tijelaRužno pačeBrak Marije BraunPoletGulliverova putovanja,Veliki GatsbyAna Karenjina

Iva Srnec

Voditeljica dramskih radionica

Iva Srnec diplomirala je 2013. godine na  magistarskom studiju  kazališne režije i radiofonije  autorskom predstavom Ulice u jesenje jutro pod mentorstvom profesora Branka Brezovca, a

u produkciji Centra za kulturu Trešnjevka i Akademije dramske umjetnosti te pismenim radom Poezija i kazalište. Članica je HDDU-a te 2010. godine sudjeluje u osnivanju umjetničke organizacije Točka na i .

Prva profesionalna predstava koju postavlja bila je monodrama Igora Hamera „ Samo jučerašnja vijest“ u produkciji Teatra Exit 2009. godine.

Među ostale značajnije projekte ubraja  Na tavanu tete Agate, autorsku predstavu Damjana Simića, Matee Elezović i Ive Srnec u produkciji Centra za kulturu Trešnjevka i uz suradnju „Točke na i“,  Hocus Pocus –„priču iz Freakwoodske šume“ – rock operu za djecu i mlade u koprodukciji HNK Varaždin i „Točke na i“ , skladatelja Igora Tatarevića prema librettu Ivice Krajača (2011.), Slike Marijine , monodramu Lydie Scheuermann Hodak u produkciji udruge Moj Film i „Točke na i“ (2012.), Igru ljubavi i slučaja (P. Marivaux) u produkciji Gradskog kazališta Jastrebarsko 2013., te Galiciju (M. Krleža)  produkciji Akademije dramske umjetnosti, Točke na i, Centra za kulturu Trešnjevka i Filozofskog fakulteta u Zagrebu ( 2014).

Ostvarila je  dvije suradnje sa zagrebačkom Filharmonijom i Hrvatskom glazbenom mladeži – simfonijski koncert  R. Korsakov: Šeherezada (2011.), te simfonijski koncert Wagner i Verdi online ( 2013.)

Radila je kao dramski pedagog u Zagrebačkom kazalištu mladih pet godina, a trenutno radi kao dramski pedagog u Udruzi Praktikum, Gradskom kazalištu Trešnja, Gradskom kazalištu Jastrebarsko i u svom nezavisnom kazalištu „Točka na i“.

Godinama je radila kao asistent režije na Zagrebačkom histrionskom ljetu na Opatovini.

Davor Kovač

Voditelj dramskih radionica

Davor Kovač završava Umjetničku akademiju u Osijeku, odsjek glume i lutkarstva, 2008. godine.  Za vrijeme studija igra u HNK-u Osijek i na Osječkom ljetu kulture u predstavama: DAVOR 7”Cyrano de Bergerac” i ”Grižula” režija: Z.Sviben i ”Zastave, barjaci, stjegovi”, režija: G.Paro.

Od 2009. postaje stalni član ansambla Kazališta lutaka Zadar. Igra u predstavama: ”Robinzon Crusoe”, ”Poštarska bajka”, ”Postolar i vrag”, ”Tri praščića”, ”Vrtuljak tajni” i ”Grinch”. Jedan je od osnivača i ravnatelj umjetničke organizacije Pierre Vally Teatar u Zagrebu i član internacionalne grupe Kružok o glumačkoj igri pri Studiju za istraživanje umjetnosti glume pod vodstvom T. Janežiča u Sloveniji. Igra u predstavama HK-a Pečuh, Glej Gledališća Ljubljana i Tvornice Lutaka Zagreb.

Od 2011.-2013.godine igra u dugometražnom igranom filmu ”Korak po korak“, u režiji B.Čakić-Veselič i animator je lutaka u televizijskom serijalu za djecu ”Tajni dnevnik Patke Matilde” na HRT-u. Igra i režira dvije lutkarske predstave u Pierre Vally Teatru ”Medo protiv gospodina Ne Može i gospodina To Nije U Redu“ i ”Rodino pismo Žapcu”. Igra u predstavama: ”Žeđ”, režija: V.Velev, umjetnička suradnja: Liberdance i VIA Sofija i ”Grando’, režija: S. Kovač, Pierre Vally Teatar.

Od 2014.-2015. godine radi kao asistent redatelja na predstavi ”Pobuna Lutaka” u režiji: G. Smoljanovića u Kazalištu lutaka Zadar. Igra u predstavama ”Galicija”, režija: I.Srnec, koprodukcija: Točka na I, CKT, ADU Zagreb i FF Zagreb ,”Evropa Danas: Glasovi, pojave, lica, osobe”, režija: Z.Sviben u produkciji 3.Festivala Miroslava Krleže, ”Slagalica’, režija: G.Smoljanović, koprodukcija: Teatar To Go i MSU Zagreb i ”Dedal 2.0” autora/redatelja: B.Kadina u Teatru ITD.

Od 2012. voditelj je dramskih grupa i radionica u umjetničkoj organizaciji Točka na I, KNAP-u, Udruzi Praktikum i u sklopu projekta ”Ruksak (pun) kulture” pri Ministarstvu kulture.

Maja Milinković

Voditeljica dramskih radionica

Maja-Milinkovic1999. godine upisuje Učiteljski fakultet, smjer preddiplomski sveučilišni studij rani i predškolski odgoj i obrazovanje koji završava 2002.

Od 2007.-2009. godine prolazi edukaciju u Studiju Kubus pod vodstvom dramskog pedagoga Ivane Marijančić koja obuhvaća dramske igre i vježbe i tehnike Kazališta Potlačenih po metodi Augusta  Boala.

Tijekom desetogodišnjeg radnog iskustva provodi brojne projekte i predstave u radu sa djecom koji spajaju glazbu, pokret i dramski govor.

Dugi niz godina  radi kao dramski pedagog u dječjem vrtiću.

Jure Radnić

jure radnić

Jure Radnić diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2013. godine  u klasi profesorice Ivice Boban. Za vrijeme i nakon studija pohađao je brojne radionice i masterclass-ove u zemlji i inozemstvu od kojih su važnije radionica Jana Fabrea, Nigela Charnocka, Karen Christopher te međunarodni masterclass Ecole des Maitres 2014. godine pod vodstvom talijanskog redateljskog dvojca Ricci/Forte.

Za vrijeme školovanja na akademiji započinje profesionalni rad u kazalištu na filmu i televiziji. Surađivao j sa velikim broje kazališnih umjetnika na poput Saše Božića, Tomaža Pandura, Ivice Boban, Isabelle Schad, Paola Tišljarića, Renea Medvešeka i drugih. Od 2015. Stalni je član glumačkog ansambla kazališta Trešnja a od 2014. radi kao asistent volonter a kasnije i kao vanjski suradnik na katedri scenskog pokreta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu s profesoricom Blaženkom Kovač Carić.

Dorotea Vučić

Voditeljica filmske radionice

Dorotea Vučić (1973.) diplomirala je povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Završila je poslijediplomski studij filmske režije i scenaristike na South AfricanIMG_4002-1 School oof Motion Picture Medium and Live Performance u Cape Townu. Njezin studentski rad Wamkelekile (2008.) nominiran je za Oscara za najbolji studentski film na stranom jeziku.. a ušao je i u konkurenciju više renomiranih svjetskih festivala.

Dorotea Vučić radi kao scenaristica za film i televiziju, a napisala je, režirala i producirala nekoliko kratkih filmova, koji su se pojavili na renomiranim svjetskim festivalima. Trenutno razvija svoj debitantski dugometražni film.

Melita Lovričević

Voditeljica radionica pjevanja

BQf55f55QPO2wDjLxUfxoQRbfDMJlJV5I-a75453tD0,7sRw3st1AGkooCajnY-UNWoCknqADY_CfzyawLuv7ag,xukWwddch869u6oO_IG48PgAGb5tdZ0xo66xn5VYWmcMagistrica je ekonomije, jazz vokalistica i  glazbenica te studentica na Institutu za Waldorfsku pedagogiju u Zagrebu. Ljubav prema glazbi odvela ju je u profesionalno bavljenje glazbom, a tu strast usmjerila je i u osmišljavanje vlastitog glazbeno-vokalnog programa radionica namijenjenih djeci i mladima. Pohađala je  Glazbeno Učilište ‘’Glazbeno Učilište Elly Bašić’’ , a također završava Management na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te srednju školu za ritmiku i ples ”Ana Maletić”, također u Zagrebu.

S istraživanjem i napredovanjem nastavlja putem brojnih seminara i raznih workshop radionica te putem rada s brojnim inspirativnim mentorima. Godine 2014. u sklopu festivala Jazz hr Proljeće u KD Vatroslav Lisinski predstavlja se kao jedna od novih nada jazza ”Marjan Marjanović”.

Osim s vlastitim bendom, Mel&Thunders, surađuje s brojnim drugim jazz sastavima, big bendovima, kako u živim nastupima tako i studijski.

Silvija Štajcer Šaban

Voditeljica glazbenih radionica

Akademski glazbenik flautist. Od 1995. godine stalan je član Simfonijskog puhaćeg orkestra HV -e. Usavršavala se na seminarima kod brojnih velikih flautista M.Kofler, V.Prats ,A.Nicolet. Uz brojne solističke nastupe, nastupala kao solist uz Zagrebačku filharmoniju, Neovisni komorni orkestar i kvintet HNK-a, često snima za hrvatski radio i televiziju. Predsjednica je udruge za promicanje kulture Malo svjetlo koja kroz autorske interaktivne priče stvara pravi glazbeni doživljaj.IMG_6662

Martin Šaban

Voditelj glazbenih radionica

1_NEWAkademski je glazbenik pijanist zaposlen kao korepetitor i profesor klavira u umjetničkoj školi Silvije Hercigonje. Iako pijanist često nastupa kao pjevač duhovne glazbe gdje je kao glavni vokal grupe Fides snimio nekoliko cd-a. Također svoj glas je posuđivao raznim radio jinglovima, reklamama i crtićima. Član je Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije. Suosnivač je Udruge za promicanje kulture Malo svjetlo.

Oboje su djelovali unutar udruge Mali Mozart gdje dodatno usavršavaju svoj rad s najmlađima.

Ivana Koller

Voditeljica treninga Tehnike učenja

IMG_6415Dipl. psiholog, prof. koja već duži niz godina radi s djecom i mladima. Zaposlena je u X. gimnaziji „Ivan Supek“ u Zagrebu na poziciji suradnika psihologa gdje provodi edukativne radionice na temu učenja te individualna savjetovanja. Neke od tema kojih se dotiče su organizacija učenja, postavljanje ciljeva, motiviranje za učenje, metode aktivnog učenja, tehnike pamćenja te smanjenje straha od ispitivanja, a s ciljem poticanja motivacije za kvalitetno učenje. Ivana prepoznaje važnost aktivnog uključivanja u proces učenja te naglašava potrebu za razvojem samoregulacije u učenju kod djece kao temelja za cjeloživotni rast i razvoj. Kao pobornica cjeloživotnog učenja, svoje znanje  usavršava i u NLP praktičarski treningu u Zagrebu.

Mirjana ČubelićIMG_6625

Voditeljica seminara Vedske matematike

Dipl. je inž. matematike  s velikim iskustvom podučavanja koja dugi niz godina radi kao profesorica matematike u srednjoj školi u Samoboru. Završava mnoge edukacije i tečajeve vezane uz sferu matematike. Svojim interesom za proučavanjem i podučavanjem mentalne matematike (vedska matematika i abakus) želi popularizirati interes za matematiku kod mladih.