Laura Bošnjak

voditeljica dramskih radionica

Laura Bošnjak rođena je u Splitu 1997. godine. Kroz osnovnu i srednju skolu pohađala je satove baleta i mačevanja, te je pet godina pohađala dramski studio kazališta PlayDrama gdje je 2015. godina asistirala  redateljici Anastasiji Jankovskoj u radu sa djecom na predstavi San ljetne noći. Također, zajedno sa skupinom polaznika glumačkog studija kazališta PlayDrama, sudjelovala je u predstavi Olje Lozice Nevidljivi grad koja je praizvedena kao dio programa Splitskog ljeta.

2016. godine završava Prvu jezičnu gimnaziju u Splitu i upisuje studij Glume na Akademiji dramske umjestnosti u Zagrebu pri kojoj je 2019. godine stekla status prvostupnice glume.

2017. sa skupinom studenata Akademije Dramske umjetnosti sudjeluje u realizaciji izvedbene šetnje Time u koprodukciji kazališta ZKM i umjetničke skupine U!zahvati. Iste godine snimila je i radiodramu Dica u režiji Daria Harjačeka i produkciji Hrvatske radio televizije.

U 2021. glumila je u dvije profesionalne kazališne predstave – Mjesec dana na selu u produkciji kazališta ITD. u režiji Anastasije Jankovske i Umorne priče u koprodukciji umjetničke organizacije Empirija i Eurokaza u režiji Ive Srnec Hamer.

Završila je diplomski studij Glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.