Postanite ljudi od – riječi!


Kreativno pisanje nije samo talent, niti samo zanat. Ono je umijeće i vještina, i kao takvo, spoj je talenta i rada. Stvaranje priče, prozno i poetsko pisanje je umjetnost, ali isto tako temeljem je mnogih zanimanja – od spisateljstva, novinarstva, preko marketinga, filma, televizije, pa sve do tako različitih poslova kao što su kreator priče u video igricama ili predstavnik za javnost humanitarnih udruga kao što su Unicef ili Unesco. Tijekom života često se susrećemo s potrebom pismenog izražavanja; bilo priča, eseja ili projekata- u školi,  na fakultetu ili  poslu. Potreba za poznavanjem strukture pisanja priča pojavljuje se već u osnovnoj školi, i što ranije usvojimo vještine kreativnog pisanja, lakše i zadovoljnije ćemo kročiti kroz život.

Kreativnost u pisanju, jasnoća pismenog izražavanja, razvijanje mašte stvaranjem priča, ono je što možeš naučiti i obogatiti tijekom Praktikumovih radionica. Radit ćemo na različitim žanrovima, od bajke do filmskog scenarija; upotrebljavati zabavna sredstva kako bi  razvili svoju maštu i prije svega, posegnut ćemo u onaj kreativni dio sebe.

Pridruži nam se –  možda ćeš neočekivano ostvariti svoj životni poziv. Radionice su namijenjene djeci i mladima u ukupnom trajanju od 16 sati, tijekom vikenda.

Prijave su u tijeku. Broj mjesta u grupama je ograničen. Informacije i prijave na email: [email protected]

 

Dorotea Vučić, voditeljica radionice kreativnog pisanja i filmskih radionica

Već se od prvoškolskih dana bavi pisanjem – u proznom, poetskom, književnom, kazališnom i filmskom obliku. Završila je povijest umjetnosti i filozofiju, a diplomirala i filmsku režiju i scenaristiku. Objavljuje kratke priče i u tijeku je objavljivanja prvog romana, piše filmske i TV scenarije, kazališne predstave i sve što se može nazvati pričom.

Dorotea je izjavila: „Ljubav prema pisanju otkrila sam na samim počecima osnovne škole i da me je tada netko usmjerio i otkrio mi da to može biti moj životni poziv, uštedila bih dvadesetak godina života bez pisanja – koje mi je danas zanimanje i od kojeg živim.“