Naši mali dramski polaznici snimili su svoj prvi film!


ema
Glumica Jadranka Đokić, Ema Pražić i glumac Janko Popović Volarić na filmskom setu

Polaznici dramske radionice, Ema Pražić i Fran Škarica snimili su svoj prvi film!

Kratkometražna drama Igre, snimljena na Međunarodnoj filmskoj radionici Festivala Tolerancije 2014,  prikazana je na ovogodišnjem izdanju Motovun Film Festivala, te na Festivalu Tolerancije u Zagrebu i Rijeci.

Radnja filma, u kojem glume naši polaznici dramskih radionica Ema Pražić i Fran Škarica uz poznate glumce Jadranku Đokić i Janka Popovića – Volarića, odvija se za vrijeme Drugog svjetskog rata. Desetogodišnja Klara (Ema Pražić), unatoč majčinoj zabrani, izlazi iz stana kako bi se igrala s drugom djecom.Tu upoznaje dječaka (Fran Škarica) s kojim se druga djeca ne žele igrati…

Emi i Franu je ovo bilo veliko iskustvo u kojem su uživali. Osim što su imali priliku glumiti s poznatim hrvatskim glumcima, otkrili su kako izgleda pravi filmski set, slušali su predavanja i  radili su s počasnim predsjednikom Festivala Tolerancije i dvostrukim oskarovcem Brankom Lustigom i stručnjacima iz područja filmske umjetnosti, redateljem i scenaristom Darkom Lunglovom, oskarovcem Stefanom Ruzovitzkym i njemačkom redateljicom i scenaristicom Jeanine Meerapfel.

A na svečanom prikazivanju filma u kinu Tuškanac, bili su naše najveće zvijezde.

Bravo za Emu i Frana!