fotografija 2

HIP.HOP.PA SKOK!

Cilj projekta Hip.Hop.Pa skok! je pridonijeti smanjenju rizika vršnjačkog nasilja među djecom i mladima.

Projekt se provodi uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta iz područja prevencije vršnjačkog nasilja među djecom i mladima i uz partnerstvo s X. gimnazijom “Ivan Supek” iz Zagreba te Vokalno plesnom skupinom Radost /Atomic dance factory.

U suradnji sa partnerima projekta  povećati ćemo osviještenost mladih o vršnjačkom nasilju i pridonijeti uspostavi  novog modela pozitivnih stilova ponašanja na području Hrvatske.

Projekt je namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole i 1. i 2. razreda srednje škole.

Projektom je planirano obuhvatiti preko 1600 učenika na području grada Zagreba u ukupno 8 škola.

Vrijeme provedbe: od rujna 2014. do lipnja 2015.

U projektu sudjeluju srednje škole: X. Gimnazija “Ivan Supek”  Zagreb, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Druga Ekonomska škola, IX. Gimnazija Zagreb, Hotelijersko- turistička škola

i osnovne škole: Antun Mihanović, Ivan Goran Kovačić, Julija Klovića.

Provedba projekta odvija se u dvije faze.

U prvoj fazi projekta  održavamo  edukativne interaktivne radionice u školama koristeći se kazališnim i dramskim tehnikama kako bi potakli diskusiju i izravno komunicirali s učenicima o vršnjačkom nasilju u školama i njihovom životnom okruženju, a s ciljem osvještavanja stavova i ponašanja kroz usvajanje pozitivnih životnih i socijalnih vještina.

Temeljem našeg prijašnjeg iskustva korištenjem kazališnih i dramskim tehnikama  postižu se  vidljivi pomaci u osvještavanja stavova  i ponašanja  u  razvijanju pozitivne percepcije drugih i sebe, prihvaćanja i uključivanja, jačanja samopoštovanja, razvijanja poštovanja i tolerancije.

Edukativne interaktivne radionice: 4 radionice po razredu

U drugoj fazi projekta provodimo  plesne radionice u suradnji sa Školom partnerom – X Gimnazijom “Ivan Supek” i Vokalno plesnom skupinom „Radost“ unutar koje djeluje plesna organizacija Atomic dance factory, a s ciljem održavanja završnog događaja poznatog pod nazivom „flash mob“. Cilj završnog događaja je privlačenje pažnje šire javnosti kako bi poslali poruku o važnosti nenasilne komunikacije među mladima.

Zagreb, 27. svibnja 2015.

Udruga Praktikum plesom šalje poruku o važnosti nenasilne komunikacije među mladima

Udruga Praktikum i učenici osnovnih i srednjih škola u suradnji s plesnom organizacijom Atomic dance factory plesom su  (flash mob) na Trgu bana Jelčića  poslali poruku  o važnosti nenasilne komunikcije među vršnjacima  i o potrebi rada na prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom i mladima.

Projekt su podržale  poznate glumice Tamara Garbajs i Dora Fišter Toš koje su i same istaknule potrebu podizanja svijesti među mladima o problemu nasilja i kako ga spriječiti.

U projektu udruge Praktikum Hip.Hop.Pa skok! sudjeluju učenici 8. osnovnih i srednjih škola s područja Zagreba , a uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Tijekom godine dana projekta učenici su usvajali znanja o važnosti nenasilne komunikacije među vršnjacima kroz edukativne interaktivne radionice,  te usvajali zdrave stilove ponašanja izražavajući se kroz ples.

Kroz obuku za vršnjačke  edukatore mladi će dalje nastaviti provoditi projekt i educirati svoje vršnjake.