Piši priču, čitaj priču


Jedna od aktivnosti u našem programu je i radionica pisanja koju vodi pjesnikinja i profesorica Marina Katinić, vanjska suradnica na projektu mlada je autorica čiji je poziv pisanje poezije. Dosad je objavila dvije zbirke pjesama i nekoliko izbora iz poezije u književnim časopisima. Njezin je rad prepoznala struka i višestruko je nagrađivan. Diplomirala je filozofiju te hrvatski jezik i književnost na Filozofskome fakultetu, a završava i doktorski studij filozofije s težištem proučavanja na bioetici i filozofiji odgoja. Radi kao profesorica etike i filozofije u XV. gimnaziji u Zagrebu.

Deset autora starijih od 54 godine dobilo je priliku sudjelovati na našoj radionici pisanja kratkih priča „Piši priču, čitaj priču“ koja se održava u Branjugovoj 2 u prostoru Svjetskog saveza mladih Hrvatska. Niz od tri radionice održat će se subotama i to 1. 12., 15. 12. 2018. i 12. 1. 2019. u jutarnjim terminima u trajanju od 90 minuta.
Cilj i kratak opis radionice: Čovjek u svakoj životnoj dobi uživa u slušanju priča, ali i u njihovom pričanju i zapisivanju. Utjecajni filozofi i naratolozi 20. stoljeća kažu da povijest i nije drugo nego priča koju smo ispričali da bismo svom iskustvu dali smisao i da je osmišljavanje života upravo pripovijedanje.

Cilj je ove radionice iskusiti radost u pisanju i slušanju priče: svaki će sudionik, uz pomoć jednostavne vježbe izgradnje lika, napisati kratku priču te će neke priče potom biti pročitane. Nakon radionice, priče koje su napisane biti će izložene (uz dopuštenje autora) na izložbi koja će okupiti sve umjetnine nastale tijekom trajanja projekta. Izložba će s eodržati u siječnu u Karlovcu o čemu će naši autori biti obaviješteni na vrijeme i moći će s nama otputovati na otvaranje izložbe u Karlovac.