Inkluzivne umjetničke radionice

Dječje stvaralaštvo tik uz mudrost životnog iskustva


„Jako smo ponosni na naše inkluzivne radionice koje smo osmislili s ciljem stvaranja dodane vrijednosti umjetničkih aktivnosti u sklopu projekta Mladi za 54+.“, navodi kiparica Melita Omeragić, koordinatorica projekta „Mladi za 54+“ i voditeljica likovnih radionica.

Naime, tijekom mjeseca listopada proveli smo dvije likovne radionice s korisnicima Doma Medveščak. Polaznici su istraživali svoju kreativnost radom u glini i proširili svoje prethodno znanje rada u keramici, s novim kiparskim tehnikama.

U srijedu, 07. 11. ovaj ciklus likovnog druženja završio je zajedničkim druženjem polaznika likovnih radionica Udruge Praktikum, djece uzrasta od 6 do 8 godina i korisnicima Doma Medvešćak na temu božićnih ukrasa i izražavanja putem različitih tehnika oblikovanja gline.

Na ovaj način, spojili smo svježu, iskrenu i slobodnu dječju kreativnost s vještim rukama i naučenim znanjima korisnika Doma. Izrađene radove ispeći ćemo u keramičkoj peći. Radovima ćemo dijelom ukrasiti prostorije Doma, a dijelom domove malih umjetnika kao podsjetnik na ovo predivno druženje!

Druženje je zabilježila Hrvatska radio televizija za emisiju „U svijetu EU fondova“ u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.