Praktikum i Art park


U sklopu projekta Art park, Praktikum je ovoga ljeta proveo 30 besplatnih kreativnih radionica za djecu.

S izrađenim umjetničkim djelima pridonijeli smo uređenju Art parka i divno se družili s djecom iz obližnjih zagrebačkih škola koje su sudjelovale u projektu.

Uz likovno kreativne radionice ove godine s djecom i našom suradnicom Mirjanom Čubelić osmislili smo i edukativne radionice za razrede osnovnih škola od 1-4 razreda kojima smo kroz matematičke radionice i sadnju cvijeća približili i osvijestili pojam štednje! Tijekom ljeta pratili smo rast zasađenih plodova u Art parku.

Uz naše stručno likovno vodstvo, ugostili smo i mladu kiparicu Antoniju Dorbić koja je s djecom provela radionicu uz koju su izrađivala prirodne krajolike u prostoru.

Kroz ovogodišnji projekt priključila su nam se djeca iz obližnjih škola: OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ Ivan Goran Kovačić, OŠ Pantovčak i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna.

Nakon prošlogodišnjeg uspješno provedenog projekta, obiteljskih druženja i kreativnih radionica još do nedavno zapušteni park u centru grada postao je jedno od najpoželjnijih mjesta za dobar mingl uz raznolik kreativan program i okupljanje međunarodnih umjetnika današnje street art scene.

Za one koji još ne znaju Art park smješten je između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta i tijekom ljeta, od lipnja do listopada, postaje pravi mali muzej na otvorenom.

Projekt Art park provodi se u organizaciji Udruge PIMP MY PUMP i street art studija Lapo Lapo. Projekt podržava Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba te sponzor Raiffeisenbank Austria d.d.

Posljednja radionica je doista bila posebna. Ispratili smo ljeto radionicom u suradnji s Rehabilitacijski centrom za stres i traumu Zagreb. U posjet su nam došle dame iz Iraka koje su uz pjesmu dočarale na velikoj plohi prirodan krajolik i oslikale lavicu sa svojim mladuncima. Prava ženska snaga!

 

svibanj, 2017.

Izbornik