Likovni izražaj

Ispratili smo ljeto s likovnom radionicom u Art parku u Zagrebu. Pod vodstvom naše kiparice Melite Omeragić ova grupa velike ženske snage, vješto je dočarala i oslikala lavicu sa svojim mladuncima na velikoj plohi.

Druga likovna radionica odvila se u Porinu gdje se okupilo žensko društvo koje se uz puno entuzijazma okušalo u crtanju. Za inspiraciju su poslužila djela velikog Picassa, a razgovarali smo i o zanimljivosti iz umjetnikova života. Radionica je završila diskusijom i osvrtom na osjećaje koje je u nama izazvala ovakva vrsta “čudnog” crtanja.

Na trećoj likovnoj radionici okupile smo se u Porinu gdje smo razgovarali o obitelji pingvina, karakteristikama ovih čudnovatih životinja koje preživljavaju i žive u ekstremnim uvjetima te o partnerskim odnosima unutar jedne takve zajednice. Nakon uvoda žene su dočarale atmosferu južnog pola i života zajednice pingvina izražavajući se u tehnici “mokro na mokro” te su stvorile prava umjetnička djela.

Nakon likovnoga djela, diskutirali smo o osjećajima i emocijama koje su proživjele tijekom ovog umjetničkog procesa. Bilo je divno i dirljivo!