Lov na blago

I ove godine provodimo likovno-kreativne radionice na kojima izrađujemo umjetnička djela kojima dodatno uređujemo ovaj, sve ljepši, Art park te ciklus radionica pod nazivom „Igra u parku“ na kojima se djeca kroz igre u pokretu upoznaju s osnovnim matematičkim i logičkim zadacima.

Radionica Igra u parku se sastoji od sljedećih igara: ŠKOLICA – na zabavan način djeci ćemo osvijestiti dodatno pojam broja, KRIŽIĆ-KRUŽIĆ u pokretu, koji zahtijeva fokus i promptno promišljanje te LOV NA BLAGO gdje se blago otkriva rješavanjem kviza.

Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolcima.

Nakon dvogodišnjeg uspješno provedenog projekta, obiteljskih druženja i kreativnih radionica još do nedavno zapušteni park u centru grada postao je jedno od najpoželjnijih mjesta za dobar mingl uz raznolik kreativan program i okupljanje međunarodnih umjetnika današnje street art scene!

Provedene radionice:

1. radionica SECRET ZAGREB

U srijedu, 30. svibnja, započeli smo s Kreativnim ljetom u Art parku! U goste nam je došla pripovjedačica Iva Silla koja nam je ispričala čudnovate zgode o zmijama i zmajevima u Zagrebu. Nakog toga, djeca su pod vodstvom kiparice Melite Omeragić izrađivala svoje zmajeve i predstavila ih na maloj izložbi radova.

2. Radionica ART U PARKU – pretvori životinju u slovo

U subotu, 09. lipnja, izrađivali smo natpis za Art park inspirirani životinjskim svijetom. Razmišljajući o kretnjama životinja, svakom slovu pridodali smo karakteristiku određene životinje i izradili natpis A R T   P A R K.

3. Radionica ZMIJA – Zašto su nestali miševi u parku?

U subotu, 16. lipnja, izrađivali smo zmije pa sugeriramo oprez pri posjetu Art parku! Saznali smo zašto su nestali miševi u parku, kako je naš tim malih likovnjaka izradio opasne zmije od selotejpa i novinskog papira! Zmije su se trajno nastanile po različitim kutovima parka pa otvorite oči pri posjetu ovom divnom mjestu!

svibanj, 2018.