Kreativno ljeto


U sklopu ovogodišnjeg ART PARK-a Paktikum je održao ciklus od 10 besplatnih kreativnih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Na našoj prvoj radionici SVJETLO, pod vodstvom akademske kiparice Melite Omeragić, osnovnoškolci su izrađivali lampione za park.

Na drugoj radionici MIŠMAŠ, održanoj pod vodstvom umjetnice i likovne terapeutkinje Margarete Vidmar, osnovnoškolci su izrađivali miševe za park autorskom tehnikom umjetnice od starog novinskog papira i selotejpa.

Na trećoj kreativnoj radionici pod nazivom RAINBOW oslikavali smo klupicu u Art Parku. Radionica je bila sve samo ne obična! Kiša je pokušala omesti naše planove, ali smo se snašli i uspjeli ukrasiti park našom veselom klupicom. Također, posjetio nas je Hrvatski radio – emisija Čičak!

Četvrta kreativna radionica pod nazivom SOUNDS zaokupila je svu pažnju posjetitelja Art Park-a. Veliki broj djece uživao je oslikavajući klupice i izrađujući hvatače snova za parkić .

Na radionici RAINBOW II djeca su oslikavala ljuljačke inspirirani šarama najrazličitijih životinja. Zavladao je veliki entuzijazam kada su mali umjetnici osvijestili da će oslikane ljuljačke biti trajni podsjetnik na djelo njihovih ruku svaki put kada netko zakorači u park!

Na radionici BAJKA ugostili smo Srebrenku i Eriku, pripovjedačice narodnih bajki i legendi. Art park tako je bio ispunjen pričama o mitovima i legendama, a naši kreativci su na ispričane bajke crtali crteže s detaljima koji su ih se najviše dojmili u pričama.

Na radionici FEEL u našem kreativnom parku izrađivali smo osjetilne instalacije. Klupe smo obložili vunom i selotejpom različitih boja. U hladnijim danima ugrijte se na vunenim klupicama i osluškujte pucketanje selotejpa!

Na radionici FLOWER crtali smo različite cvjetove i iskoristili priliku da zabilježimo sve kreativne radove naših polaznika s prethodnih radionica iz ciklusa KREATIVNO LJETO!

Na posljednjoj radionici PTICA NA ŽICI, na malenim slikarskim platnima oslikavali smo simpatične malene ptičice. Služeći se temperama i akrilnim bojama nastala su prava mala remek djela. Kasnije smo ih koncima privezali na našu “žicu” i stvorili predivnu izložbu.

travanj, 2016.