UPISI: RADIONICE GLINE

Art class za odrasle – radionice gline

Želite li napokon izraziti svoju umjetničku crtu kroz glinu i osnove keramike? Upoznati se sa širokim mogućnostima ovog likovnog medija te spojiti njene uporabne i umjetničke karakteristike?

Za koga: odrasle
Kada: od ožujka, utorkom od 20:00h do 22:00h
Gdje: Drniška 20 – Srednjaci
Cijena: 400kn

Art Class radionice gline namijenjene su upoznavanju s drevnim materijalom – glinom i osnovama keramike. Od izrade do gotovog proizvoda. Kroz oblikovanje gline, polaznici se upoznaju sa širokim mogućnostima ovog likovnog medija i o spajanju njene uporabne i umjetničke karakteristike. Nakon teorijskog uvoda, u kojem ćemo pojasniti pojam keramike, njezin povijesni razvoj i status u suvremenoj umjetnost, polaznici izrađuju vlastite keramičke predmete. Upoznat ćete se s alatima, vrstama i karakteristikama gline, tehnikama modeliranja i dekoriranja predmeta te završnog pečenja radova, u električnoj peći. Sve to će polaznici naučiti od Marije Maje Stojanović, povijesničarke umjetnosti koja se od 2009. godine profesionalno bavi oblikovanjem umjetničke keramike te vodi više keramičkih radionica i tečajeva.

Prijavite se na e-mail: [email protected] ili tel. +385 1 3842 482.

Više o programu i raspored radionica pogledajte na: ART CLASS za odrasle