Art Class likovne radionice za odrasle

Izgradi svoj stil u umjetnosti, inspiriraj se djelima velikih umjetnika i izrazi napokon svoju umjetničku crtu!
Opusti se i okušaj u radu u kreativnoj atmosferi!
Pridruži se našem Art Class-u za odrasle i ostvari svoj potencijal.
Razina prethodnog znanja nije važna.
  Pridruži nam se!

ORGANIZACIJA RADA

Za koga mlade i odrasle
Trajanje od listopada do svibnja
Kada jednom tjedno u trajanju od 120 minuta
Gdje Gajeva 2, Centar, i Drniška 20, Srednjaci, Zagreb
Cijena 400 kn (mjesečno)

S radom započinjemo 01. listopada 2020., a predviđeni završetak rada je 31. svibnja 2021. kada će se održati i završna izložba radova.

Art Class se provodi pod stručnim vodstvom akademskih umjetnika.
Na radionicama za odrasle njeguje se visoka razina likovne kulture.
Materijali (izuzev slikarskih platna) su osigurani.

Radionice se ne održavaju za vrijeme državnih praznika.

Raspored radionica 

ART CLASS za odrasle

ŠTO RADIMO NA RADIONICAMA ART CLASS-a?

U prvom dijelu programa Art Class za odrasle bavimo se crtanjem. Polaznici će naučiti osnovne tehnike crtanja – kako vizirati, postaviti crtež po promatranju, raster i kako oblikovati privid volumena rasterom, sjenčanje te perspektivno skraćenje. Crtat ćemo i baviti se raznim motivima. Od kompozicije mrtve prirode i modela po promatranju, do vlastitih kreativnih rješenja kako bi poticali individualnu kreativnost svakog polaznika te razvijali vlastiti rukopis.

U drugom dijelu radionice bavit ćemo se grafikom koja je usko povezana s prvim dijelom radionice. Sve što smo prethodno naučili iskoristit ćemo prilikom izrade vlastite skice koju ćemo pretvoriti u grafiku. Korak po korak, polaznici će izraditi te samostalno otisnuti linorez, grafičku tehniku visokog tiska; naučit će kako prebaciti skicu na matricu/linoleum, kako ju izdubiti te pripremiti za tisak. Naučit će kako se tiska grafika, potpisuje te zašto je grafika jedinstvena i po čemu se razlikuje od ostalih medija vizualne umjetnosti. Na samom kraju drugog dijela napravit ćemo uvod u treći – polaznici će upoznati što je monotipija te zašto je ona srodna s grafikom i sa slikarstvom.

U trećem dijelu radionice bavimo se slikarstvom. Polaznici će upoznati Ittenov krug boja te će kroz razne vježbe naučiti kako izmiješati pojedine boje te nijanse. U početku slikat će kompoziciju mrtve prirode kako bi naučili promatrati i naslikati što vjernije zadani motiv. Nakon što izvježbaju svoj slikarski rukopis, slikat će vlastitu interpretaciju pojedinih motiva te kroz razne boje i individualni pristup oblikovati svoje umjetničko djelo.

Art Class za odrasle Praktikum Zagreb

U drugom djelu programa polaznici se upoznaju s drevnim materijalom – glinom i osnovama keramike. Od izrade do gotovog proizvoda. Kroz oblikovanje gline, polaznici će se upoznati sa širokim mogućnostima ovog likovnog medija te spojiti njene uporabne i umjetničke karakteristike. Nakon teorijskog uvoda, u kojem ćemo pojasniti pojam keramike, njezin povijesni razvoj i status u suvremenoj umjetnosti slijedi proces izrade keramičkog predmeta kroz praktični rad.

Upoznat ćemo se s alatima, vrstama i karakteristikama gline, tehnikama modeliranja i dekoriranja predmeta te završnog pečenja radova u električnoj peći kojima ćemo ukrasiti naš dom.

Radi se u manjoj grupi polaznika uz individualizirani pristup i osluškivanje interesa i sklonosti svakog pojedinca te razvoj osobnog stila. Razina prethodnog znanja nije potrebna.

Art Class završava izložbom radova polaznika.

Kreativno druženje je najljepše druženje!

Voditeljice radionica

Marija Maja Stojanović

voditeljica likovne radionice

Rođena je 1979. godine u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna – Odjel keramike, diplomirala je etnologiju i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu.
Od 2009. godine profesionalno se bavi oblikovanjem umjetničke keramike te vodi više keramičkih radionica i tečajeva.
Aktivno sudjeluje na izložbama i međunarodnim kolonijama. Članica je ULUPUH-a. Živi u Zagrebu gdje je svoj rad usmjerila djeci i mladima u Praktikum centru: vodi likovne radionice za djecu od 6 do 14 godina, priprema učenike osnovnih škola za upis u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te vodi radionice gline i osnove keramike u Art Class programu za odrasle.

Martina Majcen

voditeljica likovne radionice

Martina Majcen završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 2012. godine te je iste upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu – smjer nastavnički, grafika. Diplomirala je 2017. godine u klasi red. prof. Ines Krasić. Trenutno radi kao profesorica Crtanja i slikanja te Pisma u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Sudjelovala je na više skupnih izložbi od kojih je imala jednu samostalnu. Aktivno sudjeluje u umjetničkoj sceni te je članica HDLU-a od 2018. godine.

Laura Zorko

voditeljica radionice Art Class

Laura Zorko PraktikumLaura Zorko rođena je 1994. godine u Zagrebu gdje 2009. upisuje Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, foto odjel. Godine 2014. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, nastavnički odsjek.

Nakon preddiplomskog studija nastavlja na diplomskom sveučilišnom studiju Likovne kulture, smjer grafika u klasi doc. art. Igora Čabraje. Uz dvije samostalne izložbe „3“ i „Linije“ 2013. aktivno sudjeluje na skupnim izložbama od 2012. godine. Za kulturno – umjetničku suradnju u ostvarenju kazališne predstave „Sablasne sonate“ dobiva Rektorovu nagradu 2018./2019. godine u kategoriji „veliki timski znanstveni i umjetnički rad“.
Godine 2019. diplomira sa umjetničkim radom „Studija pokreta“ na temu pokreta kojeg ispituje kroz motiv konja u trku i s metodičkim istraživanjem pod nazivom „Tematski pristup likovnom izražavanju u formalnom i neformalnom obrazovanju“ te stječe titulu magistra likovne kulture.

Izbornik