ZAVRŠNA PRODUKCIJA 2022, ŽAR PTICA

U kazalištu Žar ptica, 11.6. održane su tri predstave naših mladih i odraslih grupa iz centra Praktikum.

Svladali smo tremu, namjestili scenografiju, rekviziti u ruke i predstave mogu krenuti.

Prvo je nastupila grupa mladih pod vodstvom Romine Vitasović Lučić s originalnom predstavom „Moje selo, moja šuma“ koju je napisala naša polaznica Lucija Jagodić. Predivno je bilo gledati sami proces rada i grupu, koja je bespogovorno prihvatila potpuno nepoznat tekst u ruke i krenula s radom. Malo je reći da smo ostali ugodno iznenađeni kako su naši dramci to profesionalno pripremili i odglumili pod Romininim vodstvom.

Idući na red su došli naši profesionalci. ?

Napredna grupa mladih, pod vodstvom Ante Krstulovića, ponovno nas je očarala svojom izvedbom. Grupa je pripremila predstavu „Ćelava pjevačica“ (Eugène Ionesco), a mi smo ju, skupa s publikom, pogledali u jednom dahu. Grupa je pod Antinim vodstvom napravila zaista ogroman posao i oduševila i nas i punu dvoranu.

Točku na i stavili smo s najstarijom grupom iz našeg Praktikuma. Ali samo što se godina tiče. Grupa odraslih, pod vodstvom Laure Bošnjak, napravila je predstavu „Oblaci“ (Po predstavi „Hajdemo skakati po tim oblacima“, Elvisa Bošnjaka). Koncipirana je kao nekoliko improvizacija koje su zatim spojene u jednu cjelinu. Glumci su se izvrsno snašli te se uz Laurino vodstvo potpuno zaboravilo na tremu i uživalo u emociji koju su donijeli na scenu.