Boje i oblici

Umjetnost u mom kvartu uz kipara Ivana Fijolića


Polaznike likovnih radionica posjetio je renomirani kipar Ivan Fijolić.

S polaznicima Kreativnog starta i Tehnika crtanja, slikanja i modeliranja održao je likovnu radionicu pod nazivom „Boje i oblici“.

Kipar Ivan Fijolić predstavio je svoj opus djeci, ispričao im kako je došlo je te skulpture Bruce Leeja koji je postavljenj u Mostaru, što ga inspirira za stvaranje i nove radove i još puno toga. Za ovu priliku je zajedno s djecom izrezivao i lijepio raznolike oblike u boji na zajednički papir. Radeći istovremeno za sebe i zajedno, naši polaznici stvarali su različite kreativne radove.

Ivan Fijolić, rođen je u Zagrebu, 1976. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 2004. godine, te stekao zvanje Profesor likovne kulture i plastičnog oblikovanja, kipar. Za vrijeme studija bio je i dobitnik Rektorove nagrade. Od 2008. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, zaposlen je kao asistent na kolegiju „Kiparstva“. Na istom fakultetu pri kraju je doktorskog studija, na kojem se kroz teorijsko istraživanje bavi ulogom postamenta tijekom povijesti.

Svoj rad, predstavljao je sustavno javnosti u galerijskim prostorima od studentskih dana, pa sve do danas. U svom opusu bilježi preko dvadeset I pet samostalnih izložbi, od toga pet inozemnih, te preko četrdeset skupnih izložbi od toga deset inozemnih. Autor je i šest skulptura u javnom prostoru, od kojih je posljednja pod nazivom „Dvije palme na otoku sreće“, u počast pokojnom kiparu Ratku Petriću, bila nagrađena od strane stručnog žirija na 12. Trijenalu hrvatskog kiparstva, u Gliptoteci HAZU 8. srpnja 2015. godine.