Modeliraj svoju cipelu


Tijekom gostovanja umjetnika naši polaznici iskazuju interes i postavljaju razna pitanja o umjetnosti, odnosno kako ju oni svojim dječjim očima doživljavaju. Bude tu smijeha i radosti i na kraju puno kreativnih radova.

Mlađa grupa iz Kreativnog starta likovnjaka, uz pomoć keramičarke Marije Maje Stojanović, izrazila se modelirajući i dizajnirajući cipele, upoznavši se s keramičarskom tehnikom trakica.

Stariji grupa Tehnike crtanja, slikanja i modeliranja okušala se u oblikovanju gline i reljefa.

Usvojeno je puno novih umjetničkih pojmova i uvida u tehnike, a djeca su se kao i obično maštovito i slobodno kreativno izrazili.

 

Marija Maja Stojanović rođena je 1979. god u Zagrebu. Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn završila je studij etnologije i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Zadnjih nekoliko godina aktivno se bavi izradom umjetničke keramike i stvara dekorativne i funkcionalne predmete. Svi predmeti rezultat su magične transformacije gline. Počevši od ručnog oblikovanja, višeslojnog glaziranja i primjene različitih tehnika pečenja, nastala djela su neponovljiva i jedinstvena. Upravo zbog neiscrpnih mogućnosti varijacija, kombinacija, eksperimentiranja i neizvjesnosti u iščekivanju krajnjeg rezultata u keramici pronalazi savršen medij izražavanja.

Aktivno sudjeluje na izložbama i međunarodnim kolonijama. Članica je ULUPUH-a. Živi i djeluje u Zagrebu.