S OSMIJEHOM U ŠKOLU

Sretno školarci!

Naši polaznici završili su program Priprema za školu te pod vodstvom voditeljice Ive Zeljko usvojili vještine važne za uspješno izvršavanje školskih zadataka!

Kroz četiri mjeseca priprema djeca su napravila veliki korak u socijalizaciji, upoznala nove prijatelje i naučila kako se snaći u novoj okolini te pritom usvojila poštivanje grupnih pravila i rješavanje konflikta.

Kroz različite igre i zabavu razvijali su samopouzdanje. Svaki susret koristili su za vježbanje različitih aktivnosti – pravilan hvat olovke, jasna linija uz adekvatan pritisak na podlogu, definiranje jednostavnijih pojmova, prepričavanje kraćeg događaja ili priče u pravilnom slijedu, rastavljanje i sastavljanje poznatih riječi na slogove, imenovanje i razlikovanje glasova u riječima, razumijevanje prostornih i vremenskih odnosa, razumijevanje odnosa broja, oblika i količine, zadržavanje pažnje na zadacima i poštivanje pravila te suradnja s drugima. Naša grupa Maslačak spremna je za školu! ?