Filmska radionica u Praktikum centru

Priveli smo kraju našu filmsku radionicu pod čvrstim vodstvom genijalnog Vene Mušinovića. U sedam kreativnih radionica upoznali smo se sa svim čudima filma, režije, montaže, filmske glume… Ne možemo ni nabrojati što smo sve naučili… Na prvoj radionici raspravljali smo o filmskom setu i filmskom jeziku. Upoznali smo se s povijesti filma, filmskom gramatikom, kako funkcionira snimanje. Već na drugoj radionici počeli smo razmišljati o scenariju. Kako se scenarij piše, ima li razlike u stranim i našim scenarijima, koja su pravila pisanja i još mnoge zanimljivosti dovele su nas preko pisanja do glume. Kako namjestiti kadar i glumca u njemu? Po čemu se razlikuju kazališna i filmska gluma? Uz sve navedeno, Veno nas je naučio i kako razgovarati o filmu i napraviti analizu filma, što su režija, a što montaža. Sve to bilo nam je potrebno kako bi dobili finalni produkt u obliku filma.

Praktikum Zagreb Filmska Radionica
Nakon duge i zahtjevne pripreme bio je red da započnemo sa snimanjem. Zgrabili smo opremu i naš centar pretvorili u pravu džunglu. Kreativci su iskoristili kućno bilje, jedan šator i mnoštvo rekvizita, te uz dobru pripremu dobili maštovit filmski set. Snimili su nekoliko kratkih filmića u kojima su nam pokazali da uz kameru, dobar scenarij, malo mašte i montaže možemo dobiti jako zanimljiv proizvod.

Praktikum Zagreb Filmska Radionica

Cijelo vrijeme nas je vukla ideja kampiranja pa smo se tome i posvetili. Naši filmaši osmislili su kakve bi se sve zgode i nezgode mogle događati u šatoru i u našem imaginarnom kampu. Mističnost, zanimljivi zvukovi koji stvaraju atmosferu, specijalni efekti, sve smo upotrijebili ne bi li postigli efekt koji smo htjeli. Nizom od nekoliko kratkih filmića prikazujemo kamperske avanture naših filmaša.

Praktikum Zagreb Filmska Radionica

Ova super ekipa pohađala je filmsku radionicu od listopada do travnja te su u tom periodu stekli mnoga nova prijateljstva, trenirali su svoje oko i maštu kako bi uhvatili najbolje kadrove, osmišljali scenarije, učili kako se snima i obrađuje zvuk, našli se u prilici glumiti pred kamerom i pokazati sve svoje talente.