EDUCOM U ZAGREBU!


U sklopu projekta Educom imali smo priliku ugostiti naše prijatelje iz Italije, Portugala, Srbije i Slovenije. Nakon prekrasna 4 dana u Palermu, red je došao na centar Praktikum i Davora Kovača da predstavi svoj program. Od 23. do 26. rujna posjetili su Zagreb i naš centar Praktikum u želji za radom, edukacijom i zabavom.

Puno smo radili, a u slobodno vrijeme smo goste upoznali s gradom, običajima te, naravno, s hrvatskom kuhinjom.

Naš Davor Kovač pripremio je radionicu u trajanju od 4 dana kojom je pokazao kako kroz igru zainteresirati djecu i mlade za rad i potaknuti ih na razmišljanje i maštanje.

Budući da je školski sustav preopterećen, sve više roditelja je u potrazi za dodatnim aktivnostima na kojima bi njihova djeca mogla potaknuti svoju maštu, naučiti nove i usavršiti stare vještine.

Iako radimo s općenitom populacijom djece, vrlo često u grupama postoje i oni kojima je naša pomoć potrebnija te kroz inkluziju i ta djeca imaju jednaku priliku za sudjelovanjem i razvijanjem svojih sposobnosti.


”Uključi se kroz igru” (”Get involved through play”) je trening radionica gdje smo kroz seriju raznovrsnih dramskih igara i vježbi pokazali kako se djeca (a naravno i mi odrasli) kroz igru i jednostavne glumačke zadatke aktivno uključuju u komunikaciju i socijalizaciju s drugom djecom.

Razvijaju empatiju i osjećaj za druge, a istodobno pronalaze svoju vlastitu ulogu u grupi, slobodu za izražavanjem i razvijaju sposobnosti kako djelovati unutar te grupe. Kroz igru ih dodatno potičemo na maštanje, koje kao da je postalo posebna vještina u ovim novim vremenima te ju je potrebno malo potaknuti kako bi se aktivirala.


Veselimo se novim edukacijama i radionicama, jer već 23. siječnja krećemo na put za Portugal, gdje nastavljamo s ovim zanimljivim projektom.