Strip-radionica s Tihomirom Tikulinom Ticom

Poznati crtač stripova, u sklopu projekta „Umjetnost u mom kvartu“, približio je devetu vrstu umjetnosti našim polaznicima

„Umjetnost u mom kvartu“ ponovno dovodi priznate umjetnike našim likovnjacima! Ovaj ponedjeljak u posjet im je došao velikan hrvatske strip-scene – Tihomir Tikulin Tico. On je strip-autor, ilustrator, dizajner, rođen 1971. u Berlinu. Diplomirao je grafički dizajn na Likovnoj akademiji u Zagrebu, a stripom se veoma uspješno bavi više od dva desetljeća. Od 1992. godine uređuje i izdaje strip-fanzin „Endem“, a njegove ilustracije i stripovi za djecu i odrasle objavljivani su u inozemnim i domaćim časopisima. Već godinama vodi radionice stripa za djecu i odrasle, postavlja izložbe stripa i radi na restauraciji starih stripova. Suorganizator je, a u početku i umjetnički direktor festivala stripa „Crtani romani šou“, a kao voditelj strip-radionica sudjelovao je u programu Ruksak pun kulture.
Našim je likovnjacima Tihomir približio proces stvaranja „devete umjetnosti“ – stripa. Polaznici su tijekom ovog kreativnog druženja, kroz dijalog s eminentnim umjetnikom, učili o sintezi likovnog izražavanja, grafike i naracije. Nastali su pravi mali stripovi, a naši polaznici bogatiji su za još jedno umjetničko iskustvo i poznanstvo! :)