Besplatni kreativni program uz Praktikum na ZGodionici na Ribnjaku


Praktikum sudjeluje s besplatnim kreativnim programom za djecu na ZGodionici u parku Ribnjak od srijede, 29.08. do nedjelje, 02.09.!
Pozvani ste na druženje!
Dođi, slikaj, zabavi se i inspiriraj zajedno s našim timom u prirodi!
Poslušaj priču naših glumaca i izradi svoju fotografiju uz jednu od izloženih skulptura!
ZGodionica je prvi festival u Hrvatskoj koji na jednom mjestu pruža djeci mogućnost spoznavanja i orijentiranja svojih kreativnih, umjetničkih, sportskih, obrazovnih i informatičkih afiniteta!
Prouči naš program, odaberi radionicu i rezerviraj svoje mjesto!
Pošalji nam prijavu na: [email protected]

Napiši i svoje ime i dob!

Cijeli festival ZGodionica traje od petka 24.8. do nedjelje 2.9., od 10-22 sata,

a sve informacije o našem i ostalom programu mogu se pronaći na www.legende-zagreb.hr te na Facebook i Instagram profilima @zgodionica!

OPIS I TERMINI PRAKTIKUM RADIONICA:

SRIJEDA, 29.08.

  • Likovna radionica Slikanje u prirodi – „Pravo umjetničko djelo“ od 17:00-20:00 sati, uzrast od 10-14g.

Jedno poznato umjetničko djelo podijelit ćemo na osam dijelova i svaki će polaznik slikati svoj dio slike na štafelaju. Na kraju ćemo ujediniti dijelove i sastavljeno djelo izložiti u prostorima Centra za kulturu Ribnjak.

  • Likovna radionica “Izradi svoju bojanku!” od 18:30-19:30 sati, uzrast 6-10g.

Prošetat ćemo parkom i izabrati jedan list! Nacrtat ćemo ga na velikom papiru olovkom, istaknut ćemo sve male ćelije koje vidimo na listu, a zatim ćemo obojati ovu umirujuću bojanku.

ČETVRTAK, 30.08.

  • Likovna radionica Slikanje u prirodi – „Nacrtaj Ribnjak“ od 17:00-18:00 sati, uzrast 6-10g.

Nakon šetnje Ribnjakom, skicirat ćemo dio ovog parka, a zatim ćemo oslikati naš rad s vodenim bojama na štafelajima! Na kraju radionice izložit ćemo radove u parku između dva stabla!

  • Likovna radionica “Izradi svoju narukvicu!” od 18:30-19:30 sati, uzrast 6-10g.          

Ispleti svoju narukvicu od vune! Kroz proces pletenja polaznici će se zabaviti i vježbati spretnost ruku, a na kraju će narukvicu ponijeti kući!

PETAK, 31.08.

  • Likovna radionica Slikanje u prirodi – „Stablo“ od 17:00-18:00 sati, uzrast od 6-10g.

Nakon šetnje Ribnjakom, skicirat ćemo stablo koje nas najviše inspirira, a zatim ćemo rad oslikati i dovršiti pomoću vodenih boja na štafelajima! Na kraju radionice izložit ćemo radove u parku između dva stabla!

  • Likovna radionica “Paukova mreža”/Spiderman viđen u parkuod 18:30-19:30 sati, uzrast 6-10g.

Nakon priče o zanimljivim avanturama jednog pauka, polaznici će na već izrađenim šablonama od iverice, oslikati paukove mreže koje ćemo postaviti na razna mjesta u parku!

SUBOTA, 01.09.

  • Likovna radionica Slikanje u prirodi – „Zagreb“ od 17:00-18:00 sati, uzrast 6-10g.

Polaznici će nakon razgovora o glavnim obilježjima grada Zagreba, skicirati u olovci izabrano, a zatim će rad oslikati i dovršiti pomoću akrilnih boja na štafelajima. Na kraju radionice izložit ćemo radove u parku između dva stabla!

  • Likovna radionica “Zvijezda” od 18:30-19:30 sati, uzrast 6-10g.

S polaznicima ćemo od papira u boji izraditi zvijezde i njima ukrasiti park!

NEDJELJA, 02.09.

  • Likovna radionica Slikanje u prirodi – „Životinjsko carstvo“  od 17:00-18:00 sati, uzrast od 6-10g.

Polaznici će nakon razgovora o karakteristikama raznih životinja, skicirati u olovci izabrano, a zatim će rad oslikati i dovršiti pomoću akrilnih boja na štafelajima. Na kraju radionice izložit ćemo radove u parku između dva stabla!

  • Likovna radionica „Životinje“ od 18:30-19:30 sati, uzrast 6-10g.

 Inspirirani izloženim skulpturama – Putnicima izrađivat ćemo životinje/skulpture za park od novinskog papira i selotejpa u boji. Razgovarat ćemo i o karakteristikama nastalih životinja kojima ćemo pridodati identitet.

Svaki dan od srijede do nedjelje ne propustite i naš dodatni program!

Izložba PUTNIKA

od 17:00-20:00 sati 

Gostujući umjetnici Margareta Vidmar feat. Esox Lucius Ido  izložit će u parku svoje skulpture izrađene od starog novinskog papira, dnevnih izdanja i selotejpa, tehnikom koju je osmislila sama autorica, a nose naziv „Putnici“. Sama tehnika izrade za autoricu ima posebno značenje, papir predstavlja krhkost života, a selotejp vezanje za ljude, stvari i ideje. „Putnici“ naravno – putuju, a do sada su se pojavljivali na različitim mjestima, od seoskih imanja i muzeja do kafića i klubova, uvijek uz oduševljenje i angažiranost publike. Tako i na Zgodionici će biti idealna točka za interakciju s publikom i fotografiranje.

Pričam ti priču

od 18:00-18:30 sati 

Mladi glumci iz Praktikuma pod vodstvom redateljice Ive Srnec, zabavit će publiku u polusatnom nastupu na kojem će izvođači na novi način ispričati priče poznatih autora!