Vedska matematika – nauči računati kao najveći matematički genijalac! Uz zabavu i bez muke!


Želiš naučiti pojednostaviti najkompliciranije i najzahtjevnije matematičke zadatke?

 Poboljšati pamćenje i koncentraciju i potaknuti svoju kreativnost?

I tako početi računati kao najveći matematički genijalac?

I sve to uz zabavu i bez imalo muke?

Imamo rješenje za tebe! 

Uz vedsku matematiku, drevnu tehniku učenja bez kalkulatora, matematika postaje zabavnija i lakša, a razmišljanje samostalno, kritički i kreativno. Istraživanja su pokazala da vježbanjem Vedske matematike postaju aktivne obje moždane polutke – i ona intuitivna i ona racionalna, a time raste i broj moždanih stanica što nam daje veću efikasnost i potiče kreativnost te otvara mogućnost sagledavanja problema s više nivoa. Zbog svoje jednostavnosti pristupačna je svim generacijama.

Vedska matematika je, osim za osnovne matematičke operacije, zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje, od velike koristi i za ostale funkcije kao što su kvadriranje, potenciranje, korjenovanje… Fascinantno je pratiti kako matematički postupci koji u klasičnoj matematici zauzmu čak i 42 reda, u vedskom postupku riješeni su u svega dva. Ova „Čarolija brojeva“ kod djece i mladih razvija potpuno drugačiji, divergentni način razmišljanja.

Za vedski princip računanja  potrebno je poznavati 16 formula, odnosno “sutri” koje je razvio Indijski duhovni vođa Baharati Krishna. Pomoću tih univerzalnih formula može se riješiti baš svaki matematički problem.

Termini seminara vedske matematike u lipnju:

Vikend seminar vedske matematike u Udruzi Praktikum održat će se 17.06. i 18.06.2016.

Petak, 17.06.2016 od 10:00 – 14:00 sati

Subota, 18.06.2016  od 10:00 – 14:00 sati

Ukupno trajanje od 8 sati, radi se u malim grupama.

Prijave i informacije na:  [email protected]

Radionica je namijenjena djeci 7. i 8. razreda, srednjoškolcima, studentima i svim ljubiteljima matematike, a svaki polaznik dobit će priručnik sa svim metodama, primjerima i objašnjenjima autora Zlatka Durmiša, voditelja radionice i popularizatora vedske matematike u Zagrebu.

Teme predavanja:

–          Kratki uvod u osnove vedske matematike

–          Osnovne aritmetičke operacije na vedski način

–          Ideje, koncepti, povijesni počeci, zanimljivosti vedske matematike, vedske geometrije i usporedbe sa konvencionalnom matematikom s naglaskom na prednostima i na korisnosti kao dodatku zapadnoj matematici

„Neka tvoj život bude ispunjen poput vedske matematike: umnoži ljubaznost, podijeli svoje brige, oduzmi tugu i, ono najvažnije, dodaj radost!“

Više informacija o vedskoj matematici na:

Indigo svijet – Vedska matematika

Na rubu znanosti – Vedska matematika