UNICEF i Praktikum


U sklopu Unicefove akcije, u subotu, 08. rujna 2018., organizirali smo inspirativno druženje za djecu i njihove roditelje u Arena centru u Zagrebu s tri različita punkta!

Na punktu „NACRTAJ OBITELJ“ djeca su se nakon razgovora o raznim oblicima obitelji i njihovih članova, kreativno izrazili crtajući i izrezujući članove obitelji od kolaža u boji! Izrađivali smo i obiteljska stabla! :)

Na punktu „POGODI TKO SAM!“ djeca i njihovi roditelji zabavili su se pogađanjem raznih članova obitelji iz životinjskog svijeta! Na čelo svakog polaznika nalijepili smo natpis s  jednom životinjom (npr. ovca, pauk, konj, tigar…) te se uz postavljanje pitanja s odgovorom DA/NE, svi zajedno zabavili u krugu! Razgovarali smo i o članovima i „rodbinskim“ odnosima iz životinjskog svijeta.

Punkt „ČOVJEČE, NE LJUTI SE“ namijenili smo zajedničkom druženju i zabavi djece i njihovih roditelja kroz društveno/edukativne igre poput Domina, Jenge, Mikada, Dobble Dobble-a i Make ‘n’ break! Društvene igre dobar su način povezivanja i provođenja zajedničkog vremena  s djecom te smo na ovaj način podsjetili na važnost zabavnih zajedničkih aktivnosti putem kojih djeca usvajaju razne vještine, uče čekati na red, usvajaju matematičke vještine, vježbaju mozak, uče kako biti timski igrač i kako pobijediti ili izgubiti na sportski način!