Mobili

Umjetnost u mom kvartu
s Kristinom Volf


U sklopu samostalnog projekta Praktikuma Umjetnost u mom kvartu, naše male umjetnike ovog puta je iznenadila svojim kreacijama i idejama dizajnerica Kristina Volf.

S polaznicima Kreativnog starta i Tehnikama crtanja, slikanja i modeliranja izrađivala je mobile – prostorna tijela koja se sama gibaju, u ovom slučaju strujanjem zraka.

Kristina i naši umjetnici mobile su izradili od papira. Mlađa grupa radila je s motivom zvjezdica dok se za malo kompliciranije motive (po vlastitom izboru) pobrinula starija grupa. Rezultati su izazvali pravo oduševljenje među našim kreativcima.

Kristina Volf živi i radi u Zagrebu. Diplomirala je na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sa smjerom industrijskog dizajna. Članica je strukovnih udruga Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD), a od 2015. godine dobiva status samostalne umjetnice od Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Tijekom 2012. godine otvara tvrtku Manufakturist d.o.o. za dizajn, proizvodnju i usluge. Iste godine s kolegicama osniva studio Manufakturist koji se bavi promišljanjem i prakticiranjem kreativnih interdisciplinarnih modela suradnje, usmjerenih na realizaciju i proizvodnju konkretnih proizvoda. Studio se istaknuo kolekcijom suvremenih suvenira Putešestvije“ koji su uvršteni u službene državničke poklone Ureda Predsjednika RH i Ministarstva Kulture.