Pimp my Pump

Umjetnički kolektiv u gostima


U goste su nam došli Boris Bare i Željko Rus iz umjetničkog kolektiva Pimp my Pump-a i na Valentinovo su održali likovno kreativnu radionicu na kojoj su djeca oslikavala reciklažnu pumpu i upoznali se s načinom rada izrade grafita.

Dečki su ih upoznali sa svojim radom i umjetničkim putem grafitera, kako su došli na ideju oslikavati pumpe za vodu koje su postale njihov zaštitni znak, kako se crtaju graffiti, a djeca su imala za njih puno dječjih pitanja. Veselo i kreativno!

Reciklažnu pumpu izradili su Esox Lucius Ido i Margareta Vidmar, umjetnici koji su sudjelovali u projektu „Umjetnost u mom kvartu“ i tom prilikom predali izložbu Pimp my Pump-u.

Pimp My Pump, umjetnički kolektiv koji je u posljednjih nekoliko godina uzdrmao zagrebačku likovnu scenu i dao joj novo značenje. Pet prijatelja je na jednom od zajedničkih druženja došlo na ideju kako oživjeti gradske pumpe za vodu, poznate „železne Franceke“ koji su već desetljećima simbol Zagreba. Pimp My Pump do sada je oslikao oko 100 „Franceka“ koji su svoju priču započeli na Trešnjevci, a sada su rasprostranjeni po cijelom Zagrebu. Svaka pumpa je posvećena nekome, svaka priča svoju priču, od Dine Dvornika preko Picassa i Mondriana, Lou Reeda sve do Janice Kostelić.

Pimp My Pump su: Boris Bare, Robert Ljubanović Kustos, Ninoslav Pirš, Bernard Radić i Željko Rus.

Izbornik